1 2 3
Літо – гаряча пора Друкувати Написати листа
Середа, 09 серпня 2017 10:54

Початок серпня   цього року відзначився  аномальною спекою. В цей час   добре  відпочити  біля водойми,  лише біда в тому,  що в останні  десятиріччя все менше чистих та безпечних водойм  залишається наших краях.


Ще зовсім недавно в 70-их - на початку 80 - років минулого століття річка Сухий Омельник в місті Глобине була чистою   та безпечною по всій своїй протяжності. На її берегах із задоволенням відпочивали,  як малеча,  так і дорослі жителі міста. Та,  на жаль,  безгосподарність  та екологічна некомпетентність  керівників сільськогосподарських переробних підприємств міста, їх погоня за отриманням прибутку без затрат на очищення стічних вод та шкідливих відходів виробництва, привели до забруднення більшості штучних водойм   нашої річки. І на сьогодні  чиста річка з прозоро-джерельною водою перетворилась, фактично,  на  відстійник з непрозорою рідиною, часто темно-зеленого кольору, яка є небезпечною для перебування в ній людей, не говорячи  вже,  за відпочинок та купання.

Та все ж,  на цьому фоні,  різко виділяється водойма Мічурінського ставка, де на сьогодні вода зберегла свої природні властивості, має прозорий колір та є безпечною для відпочинку.  Тому,   недаремно щодня чимало глобинців проводить тут своє активне дозвілля, купаючись та відпочиваючи на   пляжі зі сторони вулиці Набережної, а у вихідні дні тут цілий бум відпочивальників.

Завдяки зусиллям ТОВ АФ «Мічуріна» у цій  частині річці належним чином обладнане місце для купання.  Зокрема,  завезено пісок, встановлені місця для відпочинку, переодягання, туалет, встановлено щит з правилами поводження на воді. І лише, як ложка дьогтю в добрій справі – нехлюйське відношення частини відпочивальників до утилізації сміття. Приносячи з собою напої в пластикових пляшках, продукти харчування в поліетиленовій упаковці – все це, потім, після використання за призначенням, викидають на березі річки Сухий Омельник,  забруднюючи територію.

Тож, мабуть, представникам ТОВ АФ «Мічуріна», які взяли шефство над цим місцем відпочинку,  слід продумати над  очищенням   від сміття та встановленням місць  для  тимчасового його складування. А самим відпочивальникам необхідно дбати про чистоту довкілля, тим більше в місці свого відпочинку. Щоб кожного разу було приємно приходити сюди та комфортно відпочивати.

В спекотні дні були відпочивальники   на березі річки  в Молодіжному сквері  міста Глобине. Тут вода вже мала дещо зеленуватий відтінок та втім це не відлякувало тих, хто обрав саме це місце для відпочинку. Берег річки та   прилегла територія  скверу   належно доглянуті. Є й можливість придбати напої та продукти харчування   та відпочити в прохолодному павільйоні.

Літо ще подарує теплі дні,  які можна буде провести тим,  в кого є така можливість,   біля водойм. Тож, хочеться щоб відпочинок був приємним та гарним.

alt

alt

alt

Відпочивальники на березі річки Сухий Омельник

alt

alt

alt

Сумні реалії сьогодення - засмічене довкілля. Цього разу на місці відпочинку на березі річки Сухий Омельник в м. Глобине


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Comments  

 
+6 #1 Валерій Середа, 09 серпня 2017
Найперше ма "мічурінському" пляжі вкрай необхідно перекрити заїзд для автомашин на сам пляж. Там постійно машини проїздять практично по головах відпочивальникі в, піднімають пил, руйнують пляж (особливо після дощу) вириваючи колії. Я, особисто, мав розмову з Курченком Віктором Устимовичем, він не проти віддати частину свого городу під стоянку для транспорта + там значна ділянка незаконно розоранох прибережної смуги за його городом. От і буде місце для транспорту.
Про сміття: вчора там вже була ГОРА біля урни. Його ніхто не вивозе. Всановити хоч один контейнер для наступного централізованог о вовозу сміття не повинно бути проблемою. А взагалі цей пляж фактично ЄДИНИЙ де можливо купатись ( центральній відлякує водою), тож його вкрай необхідно розвивати.
Цитувати
 

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада