1 2 3
Вшанували пам'ять героя Друкувати Написати листа
П'ятниця, 27 травня 2016 14:23

 

Зранку 27 травня 2016 року  біля ганку приміщення Опришківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було гамірно і людно. Саме цього дня школярі педагоги, жителі села та численні гості збиралися,    щоб  урочисто відкрити  меморіальну дошку  своєму земляку воїну-герою АТО  Віктору Аврамчуку. В передніх рядах – діти в  українських вишиванках.

 Ведучі заходу, вчителі місцевої школи,  розпочинають урочистий захід. Лунають слова, які нагадують всім, що в Україні триває   кровопролиття розв’язане сусідньою державою-агресором: «Страшенно важко, що настав той час,

Коли мою країну роздирають.

Та ми Герої, не забудем,  Вас

Тому, що в нас Герої не вмирають

Слава Україні!

Голосне «Героям Слава!»  дружньо і злагоджено лунає  з уст школярів та присутніх на заході учасників цього заходу.

«Мабуть, так  розпорядилася доля, щоб саме в день останнього дзвінка ми зібралися всі разом,   щоб вшанувати пам'ять славного українця, простого опришківського хлопця, воїна - героя Віктора Аврамчука, - відмітив  Глобинський міський голова Станіслав  Джусь  відкриваючи  урочистий мітинг, - бо він загинув за те, щоб    і сьогодні,  й завтра ми жили під мирним небом, що ми могли отак,  як зараз,  збиратися  на останні дзвоники, на шкільні, громадські і державні свята, щоб могли мати змогу працювати і жити на нашій благодатній українській землі. В грізний та небезпечний для нашої України час він,  не задумуючись  став на захист своєї країни,   та вірний військовій присязі,  поклав своє молоде життя на Олтар перемоги над підступним та небезпечним ворогом.

Він прожив коротке, але гідне життя   і віддав його заради нас, заради миру, заради рідної держави.

Немає таких слів, які б   могли вгамувати біль рідних  героя  від  втрати найдорожчої  їм людини – сина, онука, брата, чоловіка, батька - Віктора Аврамчука. Та ми запевняємо рідних героя, його друзів, його побратимів  що пам'ять про нього житиме в наших серцях. І як свідчення цьому,    сьогоднішній захід з відкриття пам’ятної дошки   воїну АТО, герою Віктору Аврамчуку  на приміщенні рідної для нього школи!

В стінах цієї школи він навчався, так як і ви, сьогоднішні школярі. Кожного ранку збирався до школи, ходив рідними вулицями села, грав у футбол, мріяв про краще майбутнє. Та не всьому, про що мріяв,   судилося  збутися. Він був хорошим, добрим сином своєї України… І завжди боляче,  коли кращих із кращих своїх синів втрачає держава!

Та справжні герої не вмирають! Вічна пам'ять Герою! Слава Україні! «

Звучить державний гімн України. Присутні школярі, багато інших учасників  заходу співають слова гімну та тримають руку на серці, як свідчення поваги до своєї держави України.

У виступах ведучих: звучать рядки про коротке та героїчного життя Віктора Аврамчука:  від його  народження, навчання в школі,  трудової діяльності і до загибелі в січні 2016 року від ворожої міни під далеким донецьким селом Зайцево.

«Пам'ять про нашого земляка, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких та знайомих йому людей», - звучить стверджуюче на шкільному подвір’ї . Рідні героя не стримують сліз, не зможуть стримати зрадливих сліз і багато хто з присутніх друзів, бойових побратимів  та односельців Віктора Аврамчука.

«Пам'ять про героїв  священна, їх повинні пам’ятати і сьогоднішні,  і прийдешні покоління. Ім’я Віктора Аврамчука занесене до обласної Книги Пошани», -   повідомив   голова Глобинської районної ради Володимир Сьомін та передав мамі героя – Олені Аврамчук Свідоцтво про занесення до Книги Пошани Полтавської обласної ради імені героя.

Участь у вшануванні воїна АТО приймав і  вокально-інструментальний ансамбль ветеранів Афганістану «Баграм» з м. Сум, який виконав проникливі пісні про втрату бойових побратимів, про воїнську вірність,  про очікування воїнів вдома рідними та близькими людьми.

Зворушливими  були  слова-спогади  про свого  бойового товариша  його однополчанина  воїна АТО Олександра Хорольського. Він на відкриття пам’ятної дошки свого друга прибув з найгарячішої точки на Сході України: із зони АТО  з під Авдіївки.

«Оскаженілий ворог не припиняє своїх намір та підлих провокацій, обстрілюючи наші позиції та намагаючись їх захопити, - сказав    у своєму виступі Олександр Хорольський, - ми пам’ятаємо свого бойового побратима Віктора, що мав  позивний «Шмель», згадуємо його жарти, його мрії, що мали збутися  після повернення до мирного життя,  надії та сподівання. Та ми запевняємо, якби не лютував ворог, ми знаємо за що і за кого воюємо. І тому ми не відступимо, ми будемо і далі відстоювати рідну землю».

«Ми повинні пам’ятати своїх героїв, та те за що вони віддали своє життя»,- закликав   присутніх  учасник АТО, депутат  Глобинської міської ради Тарас Жилін.

Сподіванням на те, що кровопролитна, жорстока і безжальна війна повинна закінчиться і більше матері не будуть отримувати   страшних звісток про загибель своїх синів  звучали у виступах мами воїна АТО, що зараз бере участь в зоні АТО Галини Горетової та мами загиблого Героя – Олени Аврамчук. Остання дякувала бойовим побратимам свого сина, які не забувають її, телефонують, підтримують морально. Дякувала вчителям, що виховала її сина чесною, порядною людиною, воїном, що став на захист України та всім небайдужим людям, що надають їй підтримку в тяжкому горі загибелі на полі бою її сина Віктора.

Учасники АТО Тарас Жилін та Олександр Хорольський  відкривають  пам’ятну дошку. Школярі  жителі села, гості та  воїни АТО несуть квіти.

Хвилиною мовчання присутні вшановують пам'ять Віктора Аврамчука та всіх воїнів, що     загинули  в зоні АТО,  відстоюючи самостійність  і незалежність України.

Стверджуюче звучать слова ведучих цього заходу:

Буде вічною рідна держава…

Ми здобудемо волю і славу,

Український народ не збороть!»

В урочистих заходах з нагоди відкриття пам’ятної дошки приймав участь і народний депутат  України, уродженець с. Опришок Сергій Каплін.

alt

Виступ Глобинського міського голови з нагоди відкриття мітингу з вшанування памяті Віктора Аврамчука

alt

 alt

 

alt

Під час виконання Державного Гімну України

 alt

Виступ бойового побратима Олександра Хорольського

alt 

Відкриття меморіальної дошки Віктору Аврамчуку

alt

До присутніх звертається мама загиблого героя Олена Аврамчук

alt

Виступ народного депутата України Сергія Капліна

alt

Меморіальна дошка воїну АТО Віктору Аврамчуку на приміщенні Опришківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де він навчався.

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада