1 2 3
Вдалий приклад партнерства міської влади та бізнесу Друкувати Написати листа
Четвер, 09 червня 2016 13:42

Юрія Бутка та його дружину Марину,  приватного підприємця з Глобине  знають багато глобинців. Особливо,  коли мова йде про Юрія Бутка. Адже,  він не просто співласник центру сервісних послуг для автомобілістів  та жителів міста, він ще відомий і своєю прихильністю до музики. Він єдиний, хто залишився в  складі міського духового оркестру «Орфей» з його ще першого   складу.  Ще в шкільні роки, захопившись грою на трубі,  Юрій  зумів стати віртуозом  гри, професійно освоївши цей музичний інструмент. Сьогодні ви не впізнаєте того маленького хлопчака,  який   ходив по вулиці  тоді ще Петровського в м. Глобине і,  намагаючись освоїти гру на трубі, щосили дув  в неї,   іноді, навіть, дістаючи своєю грою сусідів. Зараз він може майстерно виконати музичний твір  та так, що заслухаєшся.


І як особистість,  Юрій Бутко теж людина не пересічна. В свої молоді роки він досяг таких висот в кар’єрному рості, до яких дехто йде мало не все життя. Був він і керівником   районної філії  ВАТ «Полтаваобленерго»,   очолював Полтавське та Донецькі регіональні відділи з продажу  продукції ВАТ «Глобинський м’ясокомбінат». Мав в своєму підпорядкуванні десятки  працівників, виконував серйозні та важливі виробничі завдання.  Та він не підлаштовувався  під вищестоящих керівників, не догоджав їм, завжди відстоював власну думку та свій погляд на вирішення тих чи інших проблем. І такою своєю принциповою позицією, зрозуміло, що не всім   подобався. Тож,  коли так склалися сімейні обставини, що необхідно було брати в свої руки керівництво автосервісним центром в м. Глобине,   Юрій Бутко та його дружина Марина повернулися до рідного міста.

Та, саме головне про що хотілося б розповісти - це те, що він та його дружина Марина не байдужі жителі м. Глобине. Так, побачивши,  що сквер Молодіжний в м. Глобине, що знаходиться поряд з колишнім центральним пляжем міста,    виконує лише функцію зеленої зони міста, вони вирішили відродити  призначення цього скверу, який планувався ще тоді коли його створювали – для  активного відпочинку і  дозвілля, і, в першу чергу,  молоді. Тому,  весною цього року, вони звернувся до міської ради з проханням надати   в оренду на теплу пору року  територію прилеглу до  колишнього Центрального пляжу  для організації там  роздрібної торгівлі. Заодно,  запевнили, що  займуться благоустроєм території  Молодіжного скверу. В цьому їх позиція співпала з позицією міської ради. Адже,  благоустрій території міста, а тим більше скверу в самому центрі міста  та ще й за рахунок приватного бізнесу – це те, до чого прагне керівництво міської ради – до розвитку партнерства  міської влади та бізнесу на користь громади. Слід зауважити, що і раніше чимало приватних підприємців зверталося  з проханням надати їм в тимчасову оренду на літній період частину території пляжу та Молодіжного скверу,  але крім того, що вони підтримували в належному стані орендоване місце далі справа благоустрою  цієї частини міста не просувалася.

Зараз же можна спостерігати зовсім іншу картину. Розчищено сквер від сміття та заростів, очищено  від бруду і сміття  котлован басейну, який планували тут збудувати  ще в другій половині 80-років минулого століття.  Та тоді  проти відпочинку молоді тут у категорично   були налаштовані компартійні районні вожді, які жили в той час  по вулиці Мічуріна в м. Глобине. Адже,  гамір  і веселощі  молоді біля фонтану у вечірній час, на їх переконання,  заважали б їм «зосереджуватись»  на  думках про покращення життя трудового люду.

«В даний час  плануємо  обкласти камінням   по периметру  котлован фонтану, - говорить Юрій Бутко, -  і вже досить скоро  фонтан, на радість глобинцям,    запрацює. А ще на підвищенні на березі річки Сухий Омельник буде встановлено альтанку, де теж глобинці зможуть відпочивати. З цього місця відкриваються чудові краєвиди на річку та лівий берег нашого міста. Алея та територія  пляжу і скверу зараз освітлюється в нічний час. Це питання ми вирішили за власний кошт».

Від центрального входу до скверу з сторони  вулиці Виноградної  розчищено алею, встановлені лавки для відпочинку. Тут же, неподалік від фонтану висаджено дві  ялинки. Територія  скверу та пляжу  прибрана, доглянута. Встановлено торгівельний вагончик  та палатку  зі зручними столиками для відпочинку. Зі старих шин обладнано  клумби  на яких висаджено квіти.  Оригінальний мангал для приготування  шашликів та інших страв зроблено з творчою видумкою  і він теж є своєрідною прикрасою цього місця.

Зараз на території пляжу проводяться роботи з облаштування  поля для  пляжного футболу.

«Хочемо провести чемпіонат району з пляжного футболу, - ділиться своїми мріями  Юрій Бутко, - але стільки ж зусиль та коштів довелося докласти щоб вирівняти майданчик під майбутнє міні футбольне поле, стільки енергії і зусиль, щоб вивести бур’яни. Найближчого часу завеземо піску.  Все потребує значних коштів, тому вкладаю їх сюди, коли тільки появляється така можливість. Надіємося, що і міська рада долучилася до цих справ. Адже, те, що тут створюється  буде служити глобинцям. Вже зараз це місце починають облюбовувати  жителі міста. Навіть, мами з  маленькими дітьми, з колясками приходять та приїздять сюди  щоб пройтися по скверу та відпочити, адже, їм є вже де й присісти щоб відпочити. В цьому році на жаль дощова погода  часто стає на заваді нашим планам. До того ж,  вона сприяє буйному росту трав. Ми не встигаємо вкотре вже викошувати їх. Та, переконаний, що те що ми робимо варте тих зусиль, які доводиться для цього докладати. В усякому  разі зупинятися не збираюся».

Добре, що в нас  є такі люди, які   роблять хороші речі на користь всієї громади. А не просто голослівно критикують владу, не прикладаючи ніяких особистих зусиль  для того, щоб зробити проживання у наших селах та місті комфортнішим. Тож, хочеться побажати  Юрію та Марині Буткам успіхів у всіх їх  добрих справах та починаннях. І хай здійсняться всі їх  мрії і задуми!

alt

Вхід до пляжу та Молодіжного скверу зі сторони вулиці Виноградної

alt

alt

alt

Так було ще весною цього року 

alt

Так стало зараз. Чи не правда - контрасти вражаючі?

alt

На цьому мальовничому місці  буде встановлена альтанка  стверджує Юрій Бутко. Тож, вже скоро глобинці та гості міста зможуть милуватися краєвидами нашого міста.

alt

Підготовка майданчика під поле для пляжного футболу








 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада