1 2 3
Семінар-нарада в міській раді Друкувати Написати листа
Понеділок, 13 червня 2016 18:24

На минулому тижні  в приміщенні зали засідань Глобинської міської ради відбувся семінар-нарада  з питань  дотримання санітарно-гігієнічних норм в дошкільних закладах Глобинської територіальної громади.

 Участь в ньому взяли керівники дошкільних закладів Глобинської громади, заступник Глобинського міського голови Галина Токаренко, начальник   відділу освіти виконкому міської ради Олександр Іванченко,  методист відділу освіти виконкому міської ради Людмила Обревко, лікар з гігієни харчування управління Держпродслужби в Глобинському районі Валентина Ричко, завідуючі дошкільними закладами  та в.о. сільських старост  Глобинської територіальної громади.

Необхідність проведення такого заходу зумовлена насамперед тим, щоб не допустити випадків  надзвичайних ситуацій   під час харчування дітей. Адже, батьки, приводячи своїх дітей в дитячий садок,  переконані, що з їх дітьми нічого поганого не повинно статися.

Звертаючись до   присутніх  заступник міського голови  Галина Токаренко відмітила, що головне завдання дошкільних закладів, зокрема,  під час забезпечення харчування  дітей – це недопущення надзвичайних  ситуацій. Тому, основна вимога, яка зараз ставиться перед керівниками дошкільних закладів – забезпечити дотримання санітарних норм і стандартів  під час проведення  закупівлі та заготовки продуктів харчування, їх зберігання та приготування їжі. Саме тому і виникла потреба  в проведенні   такої наради-семінару, щоб довести  до відома тих осіб, які відповідають за харчування дітей  нормативні документи, які  не просто  регламентують, а забезпечують якість та безпечність харчування дітей.

Тож, саме ці вимоги до продуктів харчування, їх якості, умов зберігання та використання   намагалася донести до  присутніх на нараді лікар з гігієни харчування управління Держпродслужби в Глобинському районі Валентина Ричко, Вона ж відповіла і на запитання учасників зустрічі щодо окремих моментів організації та проведення харчування  дітей.

З основними вимогами   до дотримання заходів з техніки безпеки, санітарії та гігієни в дошкільних навчальних закладах та правилами ведення документації  харчоблок  ознайомив начальник відділу освіти виконкому міської ради Олександр Іванченко.

Учасники семінару-наради розглянули і ряд інших важливих питань діяльності дитячих садків. Серед них щодо пропозицій керівників дошкільних навчальних закладів про введення додаткових штатних одиниць, закріплення територій за цими закладами  та інші не менш важливі питання організації та  проведення роботи  дошкільних навчальних закладів. Такий захід має сприяти покращенню роботи  цих дитячих закладів та дотримання  санітарно-гігієнічних норм   в їх діяльності.

alt

alt 

 alt

 Під час роботи семінар-наради в Глобинській міській раді

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада