1 2 3
На порядку денному важливі питання з життєдіяльності громади Друкувати Написати листа
Вівторок, 19 липня 2016 15:27

19 липня 2016 року  в приміщенні  зали засідань Глобинської міської ради відбулося чергове липневе засідання виконкому міської ради на якому були розглянуті важливі питання, як  життєдіяльності  громади,  так і звернення   жителів Глобинщини з різних проблем, що їх турбують. Вів засідання виконкому Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

Одним з перших було розглянуто питання  про роботу  комунального підприємства «ККП м.Глобине» з благоустрою міста та населених пунктів громади за І півріччя 2016 року. З об’ємом виконаних робіт з благоустрою та заходами  з озеленення, які  проводились для покращення  зовнішнього вигляду населених пунктів громади присутніх ознайомив інженер з благоустрою комунального підприємства Сергій Карапиш.

В обговоренні цього питання брали участь в.о. Бабичівського сільського старости Станіслав Живолуп, міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Олександр Артюшенко, керуюча справами виконкому Наталія Четверікова. При цьому було піднято актуальне питання, яке стосується вивезення та утилізації сміття та побутових відходів  працівниками комунального підприємства громади  із сміттєвих баків, що знаходяться поблизу багатоквартирних будинків в м. Глобине. Тут проблема в тім, що жителі таких будинків, як правило платять комунальному господарству  за вивезення сміття  із сміттєвих баків. А жителі приватного сектора, навпаки не бажають платити, але в той же час носять своє сміття в вечірній, нічний час, а то і серед дня до таких баків і скидають його туди. Але мало того, вони ще і умудряються вкидати в такі баки і  будівельного відходи з ремонту та будівництва житлових будинків та господарських споруд: уламки  цегли, штукатурки та інше, чим перевантажують баки, що обладнання сміттєвоза, який має вивантажувати  вміст сміттєвого баку не витримує ваги переповнених баків та часто виходить з ладу, потребуючи затрат коштів та зусиль на ремонт і відновлення.  Під час обговорення цієї проблеми вносились пропозиції  обладнувати такі баки запірними пристроями, проводити профілактичну роботу серед місцевих жителів, але впевненості, що таке питання  може бути вирішене таким чином не має.

Ми часто побувавши за кордоном захоплюємося чистотою узбіч, охайними виглядом населених пунктів, скверів, місць відпочинку  і часто пояснюємо це більш високим рівнем культури та екологічної свідомості жителів таких країн. Безсумнівно, що це так. Але, в першу чергу, це зумовлено економічним фактором. На кожного  жителя  європейської країни незалежно  від віку  нараховується екологічний податок – за вивіз сміття і його утилізацію. При чому досить високий. І там не має такої як у нас  ситуації, коли окремі особи умудряються мати борги за теж, наприклад,  водопостачання чи інші комунальні послуги. Там все простіше. Не заплатив – без судового позову передається рішення про стягнення заборгованості до спеціальних фіскальних служб, які забезпечують виконання таких рішень арештом та реалізацією майна чи житла  боржників. Тому «уклоністів» від сплати там практично  не має. А якщо вже  все населення  платить  екологічний податок, то  завдання комунальної служби, яка звісно що має великі прибутки від такої діяльності та  найсучаснішу техніку,   просто своєчасно забрати сміття і вжити заходів до його утилізації.

На жаль,   через позицію окремих  жителів наших населених пунктів, яким краще вивезти сміття в лісонасадження, викинути його десь на обочині,  місті чи селі, а ніж заплатити за його централізоване вивезення,  і в нас в Україні змушені будуть прийти до того,  щоб запровадити  екологічний податок. Адже, стільки заходів не вживає та ж сама Глобинська міська рада на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, благоустрій та прибирання територій,  недобросовісні жителі продовжують смітити та забруднювати довкілля. І ця проблема аж ніяк належним чином не вирішується.

Міський голова Станіслав Джусь, аналізуючи численні звернення в.о. сільських старост громади, щодо невідповідності  норм витрат на паливно-мастильні матеріали та комплектуючі до спеціальної техніки, що використовується при обкошуванні газонів, скверів та громадських місць в сільській місцевості  до фактичних потреб  працівників комунального підприємства в сільській місцевості  запропонував інженеру з благоустрою комунального підприємства Сергію Карапишу  підготувати обґрунтовані норми таких витрат з врахуванням тих  зауважень та пропозицій, що надходять з цього питання та реальної потреби для виконання виробничих завдань.

Розглянули на виконкомі і інше не менш важливе питання  щодо виконання Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Жителі таких будинків мало переймаються тими проблемами, які можуть постати перед ними в зв’язку з виконанням цього Закону.  Члени виконкому визначилися  в необхідності створення реєстру багатоквартирних будинків на території громади, встановлення технічної характеристики таких будинків та підготовки проекту рішення про створення конкурсної комісії з проведення конкурсу по визначенню управителів багатоквартирних будинків і Положення про таку комісію. З цього питання присутніх інформував начальник відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому Сергій Пономарьов.

Заслухали на виконкомі питання про результати перевірки дотримання підприємством ККП м. Глобине вимог природоохоронного законодавства за 2015 рік. За результатами розгляду цього питання прийнято рішення, щодо забезпечення регулярного лабораторного контролю якості питної води  та інформування з цього питання громадськості. А також,  про забезпечення  до 01.08.2016 року лабораторного контролю очищених стоків господарсько-побутової  каналізації  після очисних споруд.

Чимало змін і доповнень було внесено і до Програми соціально-економічного розвитку Глобинської громади. Збільшено та виділено асигнування на ремонти дорожнього покриття в місті та населених пунктах громади, будівництво водогону по вулиці Європейській в м. Глобине, будівництво мереж вуличного освітлення , придбання ігрового та спортивного майданчиків, нових павільйонів автобусних зупинок та інше.

Прийняли рішення члени виконкому і щодо  звернень жителів громади  про надання їм матеріальної допомоги в зв’язку скрутним матеріальним становищем та тяжкими хворобами, змінами в квартирному обліку, приватизацією житла, присвоєння поштових адрес та інше. Всього цього дня під час проведення   засідання виконкому міської ради було розглянуто 23 питання, що вносилися до   порядку денного.

alt

Під час проведення засідання  виконкому Глобинської міської ради

alt

Інженер з благоустрою комунального підприємства "ККП м.Глобине" Сергій Карапиш доповідає про результати роботи підприємства з благоустрою та озеленення на території громади за І -півріччя 2016 року

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада