1 2 3
Села громади відзначають 25-річницю Незалежності України Друкувати Написати листа
П'ятниця, 26 серпня 2016 10:47


Святкування 25-річниці Незалежності України відбулося в селах Глобинської об’єднаної територіальної громади. О 19 годині 24 серпня 2016 року перед приміщенням Борисівського сільського клубу зібралися жителі села, щоб провести урочисті заходи з нагоди великого державного свята. Для зручності глядачів встановлені лави, де на перших місцях  зарані зайняли місця поважні жителі села: ветерани праці та  люди старшого покоління.

Для участі в   святкових заходах до Борисів прибули Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Галина Токаренко, начальник відділу культури,  спорту,  сім’ї та молоді Олександр Шайнога. А ще з міста Глобине прибув цілий «десант»  самодіяльних артистів:  учасники художньої самодіяльності  Глобинського міського клубу  ім. Франка, самодіяльний  колектив «Криниченька» та  переможці міжнародного конкурсу в Болгарії, лауреати та переможці багатьох всеукраїнських  конкурсів і фестивалів - танцювальний колектив Глобинської дитячої школи мистецтв «Сузір’я» під керівництвом Сергія Рибальченка.

До присутніх   звернувся Глобинський міський голова Станіслав Джусь, який привітав жителів села  з величним святом, побажав всім мирного неба, добробуту та здоров’я. «Ми тепер єдина громада, - відмітив міський голова, - і я переконаний, що ми  обрали правильний шлях реформ і найближчого часу це повинні відчути і ви. Адже, лише в цьому році має бути капітально відремонтована перша черга сільського будинку культури, капітально відремонтована ділянка дороги, що веде до с. Бориси, з’явиться на нових вулицях села вуличне освітлення. Та всі наші головні здобутки, впевнений,   ще попереду.»

Теплими, щирими оплесками зустрічали борисівці і виступи глобинських «артистів»: і троїстих музик із  міського клубу ім. Франка, і «криниченьківчан», та найбільше  позитивних емоцій і захоплень викликали виступи юних танцюристів. Можна з впевненістю стверджувати, що тут в селі Бориси вони здобули   вірних прихильників свого таланту. Звучали на святковому концерті і виступи місцевих учасників художньої самодіяльності, серед яких виділялась юна сільська зірочка Яна Коваленко, чий співочий талант давно вже полюбили її односельчани.

Святково прикрашений будинок культури  села Опришок, до речі,  один з найкращих таких сільських закладів культури в нашій громаді, зустрічав  ввечері жителів села, які збиралися,    щоб спільно відсвяткувати ювілейний День Незалежності   України. Учасники художньої самодіяльності  сільського  клубу    дарували своїм землякам  позитивні емоції, радість та втіху. До них же долучилися і  глобинчани: троїсті музики із міського клубу імені Франка, колектив «Криниченьки» та  юні танцюристи з «Сузір’я». Їх виступи тепло   були зустрінуті  глядачами, а  щирі оплески нагородою за їх вміння і артистичний хист. Присутніх з  25-річницею Незалежності України привітали Глобинський міський голова Станіслав Джусь та в.о. Опришківського старости Тетяна Садлівська.

Відзначення Дня Незалежності  України в с. Жуки поєднали із  вшануванням місцевих жуківських родин. Сільські турботи в селян займають багато часу,  адже, домашнє господарство, та ж корівка, потребують догляду, тому лише вже,  коли добре стало темніти до сільського клубу потяглися   місцеві жителі. І хоча на вході до клубу є деякі незручності, пов’язані з проведенням   капітального ремонту, який проводиться в даний час – жуківчани з цього приводу не дуже хвилювались, адже головне, що їх клуб буде ще кращим та більш комфортнішим для  них. Сценарій святкових заходів поєднував у собі виступи учасників художньої самодіяльності сільського клубу  та  імпровізовані сценки за участю жителів села, які  із задоволенням сприймались глядачами. Жителів села із святом,  також,  привітав Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Святкові заходи закінчились далеко за північ. Та головне, що жителі села отримали заряд позитивних емоцій та приємних спогадів.

alt

Жителі с. Борисів під час проведенян святкових заходів біля сільського клубу

alt

Виступ танцювального ансамблю "Сузіря" в с. Бориси

alt

Вітання з Днем Незалежності України  жителів с. Бориси від Глобинського міського голови Станіслава Джуся

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада