1 2 3
Глобине святкує День міста Друкувати Написати листа
Понеділок, 26 вересня 2016 15:53

Зранку в суботу 24 вересня 2016 року жителі міста Глобине відзначали свій День міста. Прихильною до глобинців була і сонячна осіння погода. Урочистості з нагоди Дня міста розпочалися  з подячного молебню в головному храмі міста –Свято-Михайлівській церкві та продовжились  автопробігом по головних магістралях міста.


Прикрашена державними прапорами   колона легкових автомобілів проїхала по Центральній, Володимирській та Дніпровській вулицях та зупинилась біля пам’ятника Вічної Слави – воїнам-землякам, що не повернулися з фронтів Другої світової війни. Тут же відбувся мітинг-реквієм пам’яті воїнів, які на Олтар Перемоги над фашизмом віддали найдорожче, що мали - власне життя.  Зі словами вдячності за  безсмертний подвиг та вічної пошани  полеглим героям до присутніх звернулися Глобинський міський голова Станіслав Джусь та голова Глобинської районної ради Володимир Сьомін. Про подвиг  воїнів-героїв та ціну Перемоги над фашизмом нагадав глобинцям і голова ветеранської організації району, воїн-фронтовик Другої світової війни - Іван Мошляк. Естафету воїнів-героїв тієї Великої війни продовжують зараз наші воїни-земляки, що на Сході України  боронять мир і незалежність нашої держави – відмітив у своєму виступі воїн, учасник АТО – Тимур Збираник та побажав, щоб в наші глобинські домівки не приходили звістки про загибель воїнів від рук ворога.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх воїнів-героїв, що боронили та боронять рідну землю та  поклали квіти до пам’ятника Вічної Слави.

Далі урочистості з нагоди відзначення Дня міста, 73 роковини визволення Глобинщини від фашизму переносяться на центральну площу міста – Площу Глоби. Біля пам’ятника Глоби, як і котрий рік уже підряд,  розпочинається урочистий мітинг. Відкриває його Глобинський міський голова Станіслав Джусь. До уваги присутніх з уст ведучих та в хореографічній постановці юних вихованців Глобинської дитячої школи мистецтв та Жуківської ЗОШ І-ІІ ступенів проходять сцени головних етапів історичного розвитку містечка Глобине – від   перших відомостей про наше місто, датованих 1708 роком і до сьогодення. Всього зазнало наше славне містечко: і злетів,  і страшних розорень та руйнувань,  та кожного разу воно розбудовувалось і поставало, навіть,  з попелищ. І зараз невпинно змінюється та кращає з кожним роком наше місто.

Глобинський міський голова Станіслав Джусь,  на виконання рішення депутатів міської ради, нагороджує   відзнаками «За заслуги перед містом» найбільш відомих у нашому місті меценатською діяльністю та активною громадською позицією жителів міста Валерія Ведмідя та Володимира Андрієнко. Схвильований такою  подією Володимир Андрієнко,  дякує  жителям міста за високу відзнаку його зусиль   на благо громади та  вітає присутніх з Днем міста та 73 - річницею визволення Глобинщини від  фашизму.

Станіслав Джусь нагороджує і тих, хто добився найбільших досягнень в розбудові нашого міста та  сприяв зростанню його позитивного іміджу.  «Гордість міста 2016 року» - саме так    було номіновано таких осіб. Серед них –   гордість міста,  юна співачка Аня Брашован, що зайняла призове місце на Х - Міжнародному  конкурсі-фестиваль дитячої творчості «Усі ми діти твої, Україно!», шанований вчитель Глобинської гімназії №1 імені В.Є.Курченка, науковий керівник Малої академії наук, наставник переможців обласних та всеукраїнський олімпіад – Микола Скляр,  учениця цієї ж гімназії, відмінниця, переможниця шкільних олімпіад різних рівнів, призерка районного та обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук -  Вікторія Пархоменко, уродженець Глобине, випускник Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, майстер спорту України, капітан полтавської «Ворскли», футболіст, чиє ім’я відоме всім вболівальникам України – Володимир Чеснаков,  відомий краєзнавець-дослідник, автор  цілого ряду книг про Глобинщину і серед них,  біографічно-енциклопедичного довідника «Роде наш прекрасний»  про відомих та знаменитих уродженців та жителів Глобинського краю – Віталій Григор’єв, інженер виробничо-технічної групи Глобинської філії ПАТ «Полтаваобленерго» завдяки зусиллям якого Глобинська громада успішно проводить будівництво вуличного освітлення  в населених пунктах громади – Олександр Галаган.

Відзначили цього дня і родину Людмили та Вячеслава Шакунів, в якій народився син, що є наймолодшим жителем нашої громади.  Пальму першості   найстаршого жителя міста тримає Марфа Орестівна Помалюк, якій цього року виповнилося вже 102 роки.

Запальними українськими танцями від учасників танцювальних колективів  «Сузір’я» та «Зорецвіт» урочиста частина завершена. Велично звучать звуки Державного Гімну над площею  по закінченню якого міський голова запрошує всіх до святкування  - козацьких ігор та забав, козацького кулешу, а малечу до площі перед районним будинком культури, де на них цього дня чекали веселі ігри, зустрічі з «мультяшними» героями: Машою та Ведмедом, Фіксіками та іншими,  розваги,   призи-подарунки. Веселий сміх, гамір та щасливі обличчя малечі – свідчили, що свято для них вдалося на славу.

О 13 годині в районному будинку культури розпочався великий святковий концерт, головною зіркою якого був відомий український композитор і співак – Нікола Петраш. Пісні в його  виконанні тепло щирими оплесками були сприйняті глядачами, які заполонили майже ввесь глядацький зал. Не менше  захоплення глядачів викликав і виступ  Наталії Шинкаренко з Градизька, яка   давно вже має  чимало  прихильників свого співочого таланту. Багато позитивних емоцій  у глядачів викликали виступи колективу шоу-балету з Полтави та сімї Іванцових, а справжньою сенсацією стала участь у святковому концерті  - переможниці  «Ікс-фактору» Олени Ковтун, адже про те, що вона виступить у святковому концерті глядачі дізналися вже під час проведення концерту зі слів  запального ведучого. Святковий концерт не залишив нікого байдужим, подарував багато приємних емоцій. Щоб побувати на святковому концерті в місто Глобине приїхали жителі не лише сіл нашої громади,  а й сусідніх з нею. Та їх сподівання справдилися, адже дійсно  концерт був по справжньому святковим.

По закінченню концерту Глобинський міський голова Станіслав Джусь подякував його учасникам  за чудові миті їх мистецького таланту щедро подаровані глядачам та вручив від імені глобинської громади за українським звичаєм чудовий коровай, виготовлений майстринями з об’єднання глобинських магазинів «Оптовичок».

Далі події святкового дня перенеслися  знову до головної площі міста. Тут,  на чудово влаштованій сцені  проводився конкурс-караоке. Тож, всі глобинці та гості міста,  хто має співочі здібності,  могли продемонструвати свій талант та позмагатися за головні призи цього пісенного конкурсу. Переможцями – фіналістами караоке стали жителі нашого міста – Вікторія Яременко, яка, до речі минулого року святкувала перемогу в цьому конкурсі та Арсен Кондуфор. Перемогу ж  здобув Арсен Кондуфор, якому перевагу надали  глядачі віддавши більше 400 своїх «кровних» за цього виконавця. Йому ж і достався головний приз цього конкурсу.

З 19 години центральна площа міста перетворилася на танцювальну арену, адже розпочалася  святкова дискотека.

Всі, хто бажав взяти участь у святкуванні Дня міста мали можливість долучитися до святкових заходів організованих Глобинською міською радою. І, переконані, що вони не пошкодували.

alt

Традиційний святковий автопробіг на вулицях міста

alt

Мітинг біля памятника Вічної Слави

alt

alt

alt

Учасники мітингу біля памятника Вічної Слави

alt

Виступ Глобинського міського голови Станіслава Джуся на мітингу біля памятника Вічної Слави

alt

До учасників мітингу звертається учасник АТО Тимур Збираник

alt

Покладання квітів до памятника Вічної Слави в м. Глобине

alt

Перед початком урочистої частини святкуівання Дня міста поблизу Центральної площі міста

alt

Одна з хореографічних композицій, що символізували сторінки історії міста Глобине

alt

Вітальне слово до глобинців міського голови Станіслав Джуся

alt

Вручення відзнаки "За заслуги перед містом" Володимиру Андрієнко


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада