1 2 3
Глобинщина відзначає 73 річницю визволення від фашизму Друкувати Написати листа
Вівторок, 27 вересня 2016 14:41

На території Глобинської громади проходять заходи з відзначення 73 річниці визволення Глобинського краю від німецько-фашистської окупації. 26 вересня 1943 року було звільнено місто Глобине. Тож,  саме цього дня, через 73 роки від тої радісної та переможної події,  керівники міста та району провели покладання квітів до могил загиблих та померлих від ран героїв тієї страшної Другої світової війни. Хоча за місто Глобине і не було запеклих та жорстоких боїв, адже фашисти намагались швидше відступити та укріпитися на крутому правому березі Дніпра, - все ж в місті Глобине на  старому Воїнському  та Центральному цвинтарях   поховано більше трьохсот воїнів, які померли від  у військових госпіталях, що розміщувались з вересня 1943 по травень 1944 року  на території міста.


На Мічурянському цвинтарі до 73- річниці визволення міста від фашистів зусиллями мецената, керівника приватної  агрофірми «Урожай» Володимира Андрієнко було відремонтовано обеліск воїнам-землякам, що загинули в роки Другої світової війни та зроблено благоустрій прилеглої території. Тож, 26 вересня 2016 року за участю старшокласників Глобинської ЗОШ  І-ІІ ступенів №4 та  керівників і педагогів  цієї школи  відбувся невеличкий мітинг із вшанування пам’яті загиблих воїнів. Участь в ньому брали, також, міський голова Станіслав Джусь, голова районної ради Володимир Сьомін, заступник міського голови Галина Токаренко, голова Глобинської районної організації ветеранів, учасник Другої Світової війни, фронтовик Іван Мошляк. Учасники мітингу згадали велич подвигу воїнів, що боролися з фашизмом, вшанували  пам'ять полеглих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти  до обеліска воїнам-героям. Цього ж дня керівники міста та району відвідали старий Воїнський цвинтар та Центральний цвинтар в м. Глобине, де поклали квіти до братських могил.

27 вересня 206 року Глобинський міський голова Станіслав Джусь взяв участь в заходах по вшануванню воїнів-земляків, що загинули в роки Другої світової війни  в с. Опришки. Звертаючись до присутніх учнів та педагогів Опришківської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Станіслав Джусь відміти, що стільки б років не пройшло після закінчення Другої світової війни та вони не притьмарюють велич подвигу та героїзму воїнів, які віддали своє життя задля перемоги над фашизмом. На жаль і в наш час  українські воїни змушені відстоювати    незалежність та свободу  України   ціною власного життя та здоров’я.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв та поклали квіти до пам’ятника воїнам-землякам, які віддали своє життя за перемогу над ворогом.

alt

alt

Учасники вшанування загиблих героїв на Мічурянському цвинтарі м. Глобине



alt

Біля обеліска загиблим воїнам на Центральному цвинтарі міста Глобине

alt

Біля меморіальної плити з прізвищами похованих воїнів на старому Воїнському цвинтарі в м. Глобине

alt

alt

alt

Урочисті заходи з вшанування воїнів-земляків, що загинули на фронтах Друугої світової війни в с. Опришки

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада