1 2 3
Напередодні свята: освіта в цифрах та фактах Друкувати Написати листа
Четвер, 29 вересня 2016 14:41

В цю неділю  2 жовтня 2016 року педагоги Глобинської громади будуть відзначати своє професійне свято – День працівника освіти.

Глобинський міський відділ,  який об’єднав всіх освітян Глобинської  громади створений лише в цьому році. До його складу входить 9 загальноосвітніх шкіл та 6 дошкільних навчальних закладів. З них 4 загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів та одна гімназія і 4 загальноосвітніх школи І-ІІ ступенів. 5 шкіл знаходиться в сільській місцевості   та 4 - в м. Глобине. В   2016 -2017 навчальному році  в середніх школах громади навчається 88 майбутніх випускників, а в перших класах,  в усіх 9 загальноосвітніх школах та гімназії,  розпочало навчатися 188 першокласників. А всього в цьому навчальному році в школах громади навчається 1652 учня.


Найбільше учнів навчається в Глобинській середній школі №5 -505 учнів та відповідно в Глобинській гімназії №1 імені В.Є.Курченка, де навчається 494 учня. А найменше навчається в Шепелівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів – 28 учнів,   де в 6 класі, наприклад, в цьому році навчається лише один учень. Із сільських шкіл громади найбільшу наповнюваність учнями має Пирогівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, в якій навчається – 118 учнів та Опришківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів в якій навчається  87 учнів.

Цікавим є і той факт, що в Опришківській школі навчаються і школярі з іншого населеного пункту,  який не входить до складу Глобинської громади – с. Кирияківки. І, мабуть, недаремно батьки   своїм дітям обрали для навчання   саме цю школу, адже,  лише в ній минулого навчального року   випускники школи, єдині на всю нашу громаду здали   всі без виключення зовнішнє незалежне оцінювання знань. Тож,  і педагогам цієї школи є чим гордитися,  і батькам можна не хвилюватися за рівень знань їх дітей.

В школах громади та Глобинській гімназії працює –  208  вчителів, чотири з яких   вперше в цьому році розпочало свою працю на педагогічній ниві. Молоді педагоги працюють на посадах  вчителя музики в Глобинській гімназії, вихователя групи продовженого дня в цій же гімназії, асистента вчителя в інклюзивному класі в Глобинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3 та вчителя англійської мови в цій же школі, асистента вчителя в інклюзивному класі в Глобинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4 та практичного психолога в Пирогівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.

Вперше в Глобинській громаді зроблено зовсім інший підхід до організації методичної роботи з педагогами. Педагогами-методистами стали вчителі практики, тобто ті, хто щодня займається з школярами, має досвід практичної перевірки методик викладання шкільних предметів. Створено таке методичне об’єднання на базі Глобинської загальноосвітньої школи №5, де назустріч планам міського відділу освіти виконкому Глобинської міської ради,    пішла і директор вказаної школи Світлана Романенко, яка прийняла рішення про виділення    приміщення  для розміщення методичного кабінету. Вчителі-методисти за свою працю по розробці та впровадженні методик викладання з окремих предметів матимуть додаткову оплату, а вчителі, які потребуватимуть певних консультацій чи роз’яснень зможуть завжди отримати  їх у методистів-практиків.

І ще декілька цифр. 325 учнів громади, щодня перевозяться шкільними автобусами від місця проживання до навчального закладу. Найбільшу відстань при цьому доводиться долати  шкільному автобусу, що закріплений за Жуківською загальноосвітньою школою І-ІІ ступенів, якому доводиться за день  проїхати 102 км., а найменшу відстань долає шкільний автобус Опришківської ЗОШ, який підвозить школярів з Кирияківки та Мар’їне -36 км. Всього ж шкільні автобуси Глобинської громади, перевозячи школярів,  за день долають відстань в 380 км., а для їх заправки щодня потрібно 86 л. пального.

alt

alt

alt

alt

alt

Ще одним з нововведень відділу освіти виконкому Глобинської міської ради є проведення загальногромадських шкільних заходів в яких беруть участь учні всіх загальносвітніх шкіл або учнівські команди від цих шкіл. Такі заходи сприяють єднанню школярів громади, можливості проявити себе в спортивних чи творчих змаганнях на більш вищому рівні. На знімку заходи, що були організовані для школярів громади відділом освіти виконкому міської ради на День незалежності в м. Глобине.



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада