1 2 3
«ККП м. Глобине» в цифрах і фактах, проблемах і перспективах Друкувати Написати листа
Середа, 01 лютого 2017 08:59

На січневому засіданні міськвиконкому було заслухано начальника комунального підприємства громади  Володимира Карабута  з інформацією про результати діяльності ККП м. Глобине за 2016 рік. За змістом ця інформація є досить об’ємною  тож до відома  подаємо лише окремі витяги з неї.

Так, доходи   підприємства «ККП м. Глобине» за минулий рік склали 5 млн. 652,3 тис. грн., а витрати – 7 млн. 412, 4 тис. грн. За рахунок міського бюджету громади підприємству було надано дотацію в сумі 1 млн. 162 тис. грн., яка втім не перекрила всіх витрат підприємства. Однією з основних причин зростання збитковості підприємства є інфляція (ріст цін) на енергоносії та ріст розміру мінімальної зарплати (з 1.12.2016 року її розмір зріс 1378 грн. до 1600 грн. за місяць).

Перспективи на 2017 рік є ще більш не втішними. Адже крім інфляції (так,  лише електроенергія по вуличному освітленні в нічний період зросла з 01.01.2017 року майже вдвічі і становить 1,91 грн. за 1кВт/год. без ПДВ)  значну роль в збитковості діяльності комунального господарства відіграватиме фактор зростання  розміру мінімальної заробітної плати вдвічі до 3200 грн. з 1.01.2017 року. Зрозуміло, що при збереженні діючих тарифів на послуги комунального підприємства збитковість його лише зростатиме.

Більше 800 тисяч гривень на сьогодні становить заборгованість населення та юридичних осіб за надані комунальним підприємством послуги. З яких населення громади заборгувало підприємству 404,8 тисяч гривень.

Станом  на 1.01.2017 року «ККП м. Глобине»  надає послуги з водопостачання 4558 абонентам населення  та 116 юридичним особам. Водопостачання споживачам забезпечується з 36 артезіанських свердловин, а загальна протяжність водопроводів становить більше 70 км. В минулому році   добуто для потреб споживачів з артезіанських свердловин 349,8 тис. куб.м. води.

Під час обслуговування водогонів  було проведено в 2016 році капітальний ремонт водопроводу по вулиці Незалежності (колишня назва – Ударників) в м. Глобине, протяжністю 700 погонних метрів, ліквідовано  78 аварій водогонів, проведено заміну 40 насосів та інше. Крім того,  працівники комунального підприємства надавали допомогу жителям громади в ремонті та заміні водопостачального обладнання та водопроводів за 92 фактами звернень громадян.

При цьому актуальним залишається питання зміцнення матеріально-технічної бази комунального підприємства. Ось лише один промовистий факт: єдиний спеціалізований автомобіль для відкачування води – аж  1984 року випуску.

Чимало завдань покладається на комунальне підприємство громади з організації  та проведенні робіт з благоустрою. З них –   розширення  послуг по вуличному освітленню. В 2016 році підключено до мереж вуличного освітлення вулиці Виноградна (колишня назва - Жовтнева), Травнева (колишня назва - Першотравнева), Дніпровська (колишня назва – Енгельса), Південно-Кільцева, Володимирівська (колишня назва – Карла Маркса), Зої Космодем’янської, Лесі Українки, Промислова (колишня назва –Воровського), Бубнарівська (колишня назва – 40-років Жовтня), Європейська ( колишня назва – Фрунзе) та інших в м. Глобине. Чимало вулиць підключено до освітлення в нічний час в сільській місцевості. А всього обслуговується в даний час 80,6 км. мереж зовнішнього вуличного освітлення, або 1154 світлоточки.

Проведено заходи з озеленення в місті Глобине та селах громади, постійно в теплу пору року здійснюється догляд зелених зон та громадських місць, ремонт та фарбування зупинок громадського транспорту, лавок, дитячих та спортивних майданчиків.

Всього станом на початок 2017 року в комунальному підприємстві громади «ККП м.Глобине» працює – 70 осіб   , з них -  7 осіб,  або 10% від усієї кількості працюючих,  трудяться в сільській місцевості. При цьому слід зауважити, що вперше  в 2016 році було введено нові посади  працівників з благоустрою  в сільській місцевості. Вперше  за останні десятиріччя в минулому році   для працівників комунального господарства було замовлено, придбано та видано спецодяг та необхідне    обладнання  для проведення робіт з благоустрою. І хоч за всіма прогнозами 2017 рік не обіцяє бути легким в економічному плані, та все ж віримо, що наші комунальники з честю справляться з поставленими перед ними завданнями.

alt

Директор ККП м. Глобине Володимир Карабут знайомить присутніх на на засіданні виконкому Глобинської міської ради  з резульатами діяльності підприємства за 2016 рік


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада