1 2 3
Зустріч в трудовому колективі Друкувати Написати листа
Вівторок, 28 лютого 2017 14:24

27 лютого 2017 року  відбулася зустріч Глобинського міського голови Станіслава Джуся, начальника відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій виконкому Глобинської міської ради Володимира Бондаря та в.о. Пирогівського сільського старости Тамари Кір’ян з працівниками  трудового колективу агрофірми «Хлібодар»  на виробничій базі в с. Яроші.

Під час зустрічі, міський голова Станіслав Джусь прозвітував про роботу Глобинської міської ради за 2016 рік  та відповів на запитання працівників агрофірми. В першу чергу,  їх цікавили важливі питання з ремонту доріг,  забезпечення водопостачання та планів, щодо будівництва і реконструкції вуличного освітлення в селах Пироги  та Яроші. Зокрема, озвучені були питання, щодо необхідності ремонту дорожнього покриття по вулиці Береговій в с. Яроші, проблеми з роботою водонапірної башти в цьому ж селі. Звернули увагу керівників громади учасники зустрічі і на ті загрози,  які несе напівзруйнована споруда будинку культури в с. Яроші, адже, там часто бавляться місцеві дітлахи і це може закінчитися трагічним випадком. Вносилися пропозиції, щодо знесення цієї будівлі, як такої,  що вже не підлягає відновленню.

Станіслав Джусь розповів присутнім   про амбітні плани із створення Центру дозвілля на базі старого приміщення Пирогівської ЗОШ. Для жителів сіл Пироги та Яроші,  де,  внаслідок безгосподарності та безвідповідальності тодішніх очільників місцевої сільської ради та  місцевого  сільськогосподарського підприємства,  було  поруйновано заклади культури, таке рішення має важливе значення.  Адже,  відтоді селяни не мають належних умов для занять художньою самодіяльністю, проведення культурно-масових заходів. Тож,  такі умови мають бути створені із   побудовою Центру дозвілля.

Начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій міськвиконкому   Володимир Бондарь   проінформував присутніх про   Програму підтримки муніципальних ініціатив жителів громади. Основне   завдання цієї Програми - посилення впливу громади на якість життя у населених пунктах Глобинської міської територіальної громади, підвищення відповідальності громадян за   розвиток та збереження інфраструктури, покращення соціального, культурного та екологічного становища міста та сіл.

Проекти, які стають можливими для реалізації в результаті затвердження  цієї Програми передбачають участь жителів громади в активному розвитку громади. Іншими словами -  це плани заходів, роботи та самі заходи, ініційовані громадянами, які  направлені на покращення інфраструктурного, соціального, культурного, екологічного становища міста та сіл. Вирішення питань реалізації цієї Програми – підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади, як пояснив Володимир Бондар,  буде здійснюватися шляхом проведення  конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив відповідно до Порядку визначення пріоритетності (важливості) таких ініціатив.

Для фінансування цієї Програми депутати виділили  з міського бюджету в 2017 році    277,0 тисяч грн. Максимальна вартість   фінансування одного Проекту з міського бюджету не  перевищуватиме  25,0 тисяч грн., а співфінансування учасників ініціативної групи (громадян населених пунктів громади) повинне становити  не менше 10% від загальної вартості одного Проекту. І це є обов’язковою умовою затвердження такого проекту, поряд з його   пріоритетністю (важливістю та суспільною корисливістю) таких ініціатив. Обговорюючи це питання, в.о. Пирогівського сільського старости Тамар Кір’ян повідомила, що вже є пропозиції від молоді про створення волейбольного майданчика, облаштування сільського стадіону, благоустрій сміттєзвалища, пустиря та інше.

«Такі зустрічі сприяють вирішенню важливих та першочергових проблем населених пунктів громади, - відмітив, звертаючись до працівників агрофірми Станіслав Джусь, - сприяють  співпраці громадськості та влади  у вирішенні актуальних проблем сьогодення ,  визначенні шляхів розвитку та розбудови громади»

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Під час зустрічі керівництва громади з працівниками агрофірми "Хлібодар"


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада