1 2 3
Соціальний захист чорнобильців в Глобинській громаді Друкувати Написати листа
Понеділок, 06 березня 2017 11:50

На території Глобинської територіальної громади проживає 390 осіб постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи, з них:

46 осіб – І категорії;

112 осіб – ІІ категорії;

133 особи – ІІІ категорії;

15 дружин померлих громадян І та ІІ категорії;

84 дитини постраждалої внаслідок чорнобильської катастрофи.

Рішенням сьомої сесії першого скликання від 14 квітня 2016 року затверджено міську Програму «Соціальний захист», якою передбачено підвищення ефективності системи соціальної допомоги жителям Глобинської територіальної громади через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незахищених верств населення, пільгової категорії в тому числі і постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи.

Програма фінансується з міського бюджету.

Зокрема, Глобинською міською радою для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи проводиться  придбання санаторно-курортних путівок для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи другої категорії.

Строк перебування в санаторно-курортному закладі за санаторно-курортною путівкою становить 18 днів.

Постраждалі особи забезпечують путівкою один раз на два роки.

В 2016 році санаторно-курортне оздоровлення проведено 6 особам, на загальну суму 48420,00 грн. (64800 грн.)

На 2017 рік виділено 70 000,00 грн. для придбання путівок.

Проводиться, також,  надання пільг з послуг зв’язку, абонентна плата за користування квартирним телефоном, плата за інші супутні послуги сплачується споживачами самостійно згідно з діючими тарифами.

Право на пільги за користування послугами зв’язку поширюється на осіб зареєстрованих на території громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

В 2016 році профінансовано 28500,00 грн., відшкодування проводилося з вересня 2016 року. На 2017 рік на ці цілі виділено 88200,00 грн.

Проводиться надання компенсації перевізникам на транспортні витрати пов’язані з перевезенням громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, пенсіонерів на міських маршрутах №1, №2, №4, №5, №7.

В 2016 році відшкодовано 324 000,00 грн.  на забезпечення пільгового проїзду в міському транспорті. Таку ж суму передбачено і на 2017 рік.

А вже з  2017 року проводитиметься відшкодування і витрат за надані послуги залізничним транспортом пільговій категорії населення громади.

На 2017 рік виділено на відшкодування 164 400 грн.

З 2017 року проводитиметься відшкодування один раз на рік вартості проїзду міжміським транспортом до будь-якого населеного пункту України і у зворотному напрямку громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесеним до І категорії – безкоштовно, віднесеним до ІІ категорії з 50% знижкою вартості проїзду.

Відшкодування вартості проїзду здійснюватиметься на підставі оригінала проїзних квитків на проїзд відповідним видом транспорту на території України на відкритий у відділенні банку рахунок.

Проводиться надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам громади у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. Значна частина серед цих осіб і колишні чорнобильці-ліквідатори. Всього  2016 році одноразову адресну грошову допомогу отримали 247 жителів громади  на загальну суму 426 020,00 грн.

В минулому році за рішення міських депутатів проведено було   нагородження 155 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, жителів громади, ювілейною медаллю «30 - років героїчного подвигу». Кошти на виготовлення нагород в  сумі 17 050 грн.  теж було виділено з міського бюджету.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  в грудні 2016 року надано одноразову адресну грошову допомогу 16 жителям  громади, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, згідно відношення ради Глобинської районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» на загальну суму 8 000 грн.

На даний час готуються зміни до міської Програми «Соціальний захист» щодо відшкодування витрат громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, за придбання високовартісних життєво необхідних медикаментів, які за висновками лікарів потребують постійного їх прийому та які не входять до переліку медикаментів в аптечних закладах, що фінансуються з обласного бюджету.

Керівництво та спеціалісти виконкому міської ради, міські депутати  постійно займаються вирішенням багатьох соціальних проблем для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастроф. І в першу чергу, таку діяльність вони спрямовують  на забезпечення здійснення,  передбачених законодавством заходів,  щодо соціальної захищеності даної категорії населення.

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада