1 2 3
Міський голова брав участь в засіданні Ради регіонального розвитку Друкувати Написати листа
Вівторок, 21 березня 2017 16:50

20 березня 2017 року в Міжнародному  виставковому  центрі м. Києва  під головуванням Президента України П.О.Порошенка  відбулося засідання Ради регіонального розвитку. Для участі в цій нараді, як керівник об’єднаної територіальної громади,  був особисто запрошений і Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Президент України Петро Порошенко, який відмітив, що попри всі негаразди, які ще мають місце в економіці України,   все ж відмічаються і позитивні тенденції. Тобто,  можна вже говорити про розвиток.

«Розвиток - це слово у назві нашого організаційного та дискусійного майданчику і  ключовою темою сьогоднішньої зустрічі. Воно логічно об’єднує, воно зводить до спільного знаменника всі пункти порядку денного нашої сьогоднішньої зустрічі», - зазначив Петро Порошенко під час виступу на п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку.

За його словами, ще півтора роки тому ситуація в країні була такою, що про перспективи розвитку   могли лише мріяти. «Зараз вже є підстави говорити про те, що почалося реальне відновлення економіки і є можливість починати перехід від тактики виживання до нашої спільної державної стратегії розвитку», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що ще три роки тому дефолт і повний крах видавалися майже неминучими. Тоді по економіці синхронно вдарили війна, закриття російського ринку і падіння світових цін на основні продукти українського експорту. Нереформована економіка та розбалансована фінансова система, не залишали шансів витримати такий шок, додав він.

Президент, також,  зазначив, що всі українські Уряди – два Кабміни Арсенія Яценюка і третій, Володимира Гройсмана – не мали іншого вибору, ніж йти на дуже жорсткі, принципові й непопулярні кроки. Ці заходи узгоджувались з міжнародними фінансовими організаціями, які підтримали Україну у цей складний час. Ці кроки були надзвичайно важкими для людей, але без них було би набагато важче.

У виступі Президента України вказувалось і про те, що зараз з’явилася можливість в держави надавати допомогу місцевим громадам.

Про реформу децентралізації влади та ті передумови, які вона створила для ефективного вирішення проблем на місцях говорив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він закликав місцеву владу, використовуючи ресурси та засоби, необхідні для розвитку громад, приділяти увагу для розвитку місцевого підприємництва, підтримувати національного виробника.

В ході проведення цього заходу були розглянуті питання виконання Указу Президента України від 18.03.2015 року №150 «Про додаткові заходи  щодо соціального захисту учасників  антитерористичної операції», розбудови міжобласної дорожньої інфраструктури,  детінізації регіональної економіки, ефективності використання в регіонах  бюджетних коштів, програм фінансової допомоги міжнародних інституцій, реформ системи освіти, системи медичних послуг та соціального захисту населення.

alt

Під час роботи Ради регіонального розвитку України

alt

alt

Глобинська громада є першопрохідцем на шляху адміністративного реформування. Тож з представниками Уряду та мерами інших міст є про що спілкуватися  Глобинському міському голові Станіславу Джусю  щоб дізнатися про їх бачення шляхів вирішення тих чи інших проблем розвитку та розбудови обєднаних громад.




 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада