1 2 3
Жителі с. Бориси зустрілись з керівником громади Друкувати Написати листа
П'ятниця, 24 березня 2017 10:07

23 березня 2017 року жителі с. Бориси зустрілись з керівником Глобинської територіальної об’єднаної громади Станіславом Джусем. Під час зустрічі міський голова прозвітував про соціально-економічний розвиток Глобинської громади в 2016 році, плани та перспективи розвитку  на 2017 рік та відповів на численні запитання жителів учасників зустрічі.

Селян, в першу чергу,  цікавили питання автобусного сполучення з центром громади, адже, село Бориси найбільш віддалений населений пункт в Глобинській громаді. Не менш важливим було і питання  утилізації сміття та побутових відходів, обрізки дерев, які заважають проїзду по вулицях, нависають над електропроводами, участі громадськості в плануванні соціально-економічного розвитку села.

Присутній на зустрічі місцевий приватний підприємець і меценат багатьох добрих справ на користь Борисівської громади Віктор  Подкич  запевнив, що частину сільських проблем він може вирішити,  долучивши до їх виконання своїх працівників та власні кошти,  та все ж прохав більш тісної співпраці між органом місцевого самоврядування в особі міської ради та громадськістю села.

Відповідаючи на запитання жителів села керівник громади пояснив, що зараз питанням забезпечення пасажирського перевезення в районі повинна займатися Глобинська районна державна адміністрація, адже, такі повноваження міській раді на організацію перевезення пасажирів між населеними пунктами (міжміські перевезення) не надано. Та  оскільки питання не вирішується, його вирішенням   переймається міська рада. Заплановано придбання п’яти автобусів у комунальну власність громади і створення комунального автопідприємства, яке б могло здійснювати такі перевезення. На всіх рівнях, зустрічаючись з керівниками держави і Уряду, народними депутатами України,  міський голова Станіслав Джусь, як і інші очільники об’єднаних громад, доносить необхідність прийняття відповідних законодавчих змін щодо надання повноважень об’єднаним громадам  з організації пасажирських перевезень в межах об’єднаних громад. Це ж стосується і відповіді на запитання  щодо передачі повноважень об’єднаним громадам по управлінню земельними ресурсами, які знаходяться на території громади, адже, ними теж, без відома жителів громади,  займаються зовсім інші державні органи.

По закінченні зустрічі Глобинський міський голова оглянув  стан проведення робіт з капітальної реконструкції Борисівського сільського будинку культури, побував на інших соціально важливих об’єктах села.

alt

alt

alt

Під час зустрічі міського голови Станіслава Джуся з жителями с. Бориси

alt

По закінченні зустрічі чимало жителів села хотіли особисто почути відповіді керівника громади на ті питання, які їх цікавлять

alt

Оформлення з використанням українського колориту центрального входу до Борисівського сільського будинку культури

alt

Одне з приміщень сільського бюудинку культури в с. Бориси в якому проводяться ремонтні роботи

alt

В селі Бориси свято шанують память про своїх земляків, що загинули в роки Другої світової війни

alt

Фрагмент оформлення однієї з колон арки центрального входу на сільський цвинтар в с. Бориси, облаштованої за кошти місцевого мецената та патріота рідного краю Віктора Подкича


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада