1 2 3
Колапсу міських пасажирських перевезень не буде Друкувати Написати листа
П'ятниця, 14 квітня 2017 13:12

В першій половині квітня 2017 році в нашому місті сталася була кризова ситуація з міськими пасажирськими перевезеннями. А все  із-за того, що перевізник –ТОВ «Агентство розвитку міста» з м. Кременчука, який згідно договору  здійснював  пасажирські перевезення в нашому місті, надіслав листа до міської ради, яким заявив про припинення надання послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах №2, 4, 5, 7 загального користування на території Глобинської міської ради. Хоча відповідно до тендерного договору термін протягом якого  перевізник мав би перевозити пасажирів по місту Глобине  закінчувався лише в липні 2017 року.

Така ситуація поставила під загрозу забезпечення міського пасажирського перевезення жителів та гостей міста. 3 квітня 2017 року відбулося   засідання конкурсного комітету виконкому Глобинської міської ради на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території міста Глобине, яке провів заступник міського голови Олександр Артюшенко.

Інформуючи членів комісії про ситуація, яка склалася з міськими перевезеннями в Глобине,  Олександр Артюшенко повідомив, що відповідно до ст.ст. 53, 55 Постанови Кабінету Міністрів України  від 03.12.2012 року №1081 «Про затвердження  порядку  проведення конкурсу  на перевезення  пасажирів  на автобусному  маршруті  загального користування», Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про дорожній рух»  конкурсний комітет на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Глобинської міської ради, при відсутності перевізника-претендента, який би посів друге місце при проведенні попереднього конкурсу, організатор – виконком Глобинської міської ради, має право укласти договори з будь-яким іншим  автомобільним перевізником один раз на строк  до трьох місяців, після чого виставити   вказані автобусні маршрути, на конкурс.

«Цей час необхідний для підготовки конкурсної  документації, оновлення паспортів маршрутів і графіків руху, - зауважив Олександр Артюшенко, -  після чого буде оголошено новий конкурс, який і має визначити перевізників. В даний же час, приймаючи до уваги ситуацію, яка склалася з перевезенням пасажирів на міських автобусних маршрутах  загального користування в м. Глобине, враховуючи важливість і необхідність надання послуг з перевезення пасажирів, в тому числі враховуючи і специфіку самого міста – значну протяжність з одного кінця в інший, а, також,  забезпечення права на пільговий проїзд окремих категорій  громадян, є доцільно звернутися до перевізників, які на протязі минулих 5 років  брали участь в конкурсах на перевезення пасажирів на міських автобусних в м. Глобине – ПП Ткаченко І.М. та ФОП Серьогіна О.Ю. – з пропозицією укладання договорів на тимчасове надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах «2,4,5,7 на строк до трьох місяців».

Дана пропозиція була прийнята та затверджена членами комісії. Отже, транспортного колапсу з перевезення пасажирів по місту Глобине не буде. До того ж,  таке  вирішення питання дає змогу провести конкурс на надання послуг з перевезення пасажирів в місті Глобине без загрози  зриву самих міських перевезень.

Станом на 14 квітня 2017 року між виконкомом міської ради і ФОП Серьогіна О.Ю. підписано угоду на тимчасове перевезення пасажирів по маршрутах №2, 4, 5 в місті Глобине до проведення нового конкурсу.

 

 

 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада