1 2 3
Висока оцінка Глобинської громади Друкувати Написати листа
Середа, 21 червня 2017 14:35

В ході процесу територіально-адміністративного реформування, що розпочався на Україні в 2015 році,  було чимало скептиків, які не вірили в ефективність та перспективність таких змін.

Та були і  ті, хто мислив аналітично, сповнений   рішучості та переконаності в успішності таких новаторських рішень. В нас на Глобинщині серед них – Глобинський міський голова Станіслав Джусь, керівництво та депутати Глобинської міської ради, сільські голови рад, що обрали шлях на об’єднання: Ольга Козіна, Тетяна Садлівська, Станіслав Живолуп, Тамара Кір’ян, Таміла Борисенко та сільські депутати, що їх підтримали.

І вже зараз можна з впевненістю заявляти, що цей шлях правильний. Глобинська об’єднана територіальна громада має значно більше повноважень та спроможна вирішувати  важливі питання соціального економічного розвитку і забезпечення соціальних гарантій жителям.

І підтвердженням цього є висока оцінка діяльності Глобинської об’єднаної громади дана віце-прем’єром-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубко під час виступу на панельній дискусії щодо результатів реформи децентралізації. В своєму виступі він відмітив, що реформа децентралізації – найбільш успішна у країні. 413 громад вже об’єдналися, з яких 159 громад  (серед них і Глобинська об’єднана територіальна громада)  вже два роки поспіль впроваджують реформу, засвідчивши зміни в системі управління та матеріалізацію повноважень.

За його словами, площа, яку охоплює реформа децентралізації в Україні,  вже перевищує територію Угорщини або Португалії. «Ми вийшли на високий рівень просування реформи. І вже потрібно говорити про стратегічну перспективу розвитку реформи. Ми впроваджуємо інструменти оцінки дієвості кожної громади та області у просуванні децентралізації. Держава формує рамкову політику, які визначатимуть конкурентоспроможність громад у забезпеченні належної якості життя людини. Серед лідерів за ефективністю — Слобожанська, Вербківська, Богданівська, Шахівська, Глобинська ОТГ. Там показують спроможність та ефективність у реалізації інфраструктурних проектів», — зауважив Геннадій Зубко.

Вважаємо, що така висока оцінка діяльності Глобинської об’єднаної громади, яка визнана в пятірці кращих в Україні  є і підтвердженням правильності обраного шляху на реформування і стимулом для подальшої активізації роботи по розбудові  громади та благоустрою населених пунктів.

/В ході підготовки даної публікації використано матеріали сайту: http://www.minregion.gov.ua/press/news/

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада