1 2 3
Розяснення Управління держпраці У Полтавській області Друкувати Написати листа
П'ятниця, 07 липня 2017 12:13

Управління Держпраці у Полтавській області надає роз'яснення щодо укладання трудових та цивільно-правових договорів.

Цивільно- правові відносини регулюються Цивільним кодексом та Господарським кодексом України.

При виконанні робіт за цивільно- правовим договором в першу чергу визначаються наступні показники:

  1. Обсяг виконуваної роботи визначається у вигляді конкретних фізичних величин, які підлягають вимірюванню та можуть бути відображені в акті їх приймання.
  2. Підрядник виконує визначені договором роботи на власний страх та ризик. Однак договором можуть передбачатись умови надання сировини чи матеріалів для виконання цих робіт.
  3. Договором встановлюються початковий та кінцевий терміни, в межах яких підрядник повинен виконати визначені договором роботи відповідно до власного графіку роботи та виходячи лише з власних можливостей.
  4. Підряднику за виконання визначеної договором та зданої відповідно до акту роботи виплачується дохід у розмірі, встановленому самим договором. До цього доходу крім заробітної плати може включатись й вартість інших витрат, які поніс підрядник при виконанні роботи.

 

Згідно глави 3 Кодексу законів про працю України при заключенні трудового договору трудове законодавство поширюється на працівника в повному обсязі: внесення запису до трудової книжки; загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

У той час, як за цивільно- правової угоди діють тільки норми цивільного законодавства.

Таким чином, предметом трудового договору є процес виробництва і праці, а предметом цивільно- правового характеру- результат конкретної праці. Якщо договір, який укладено з працівником, містить хоч одну ознаку трудового договору, його предметом буде сам процес виробництва та праці, а виконання робіт за договором є обов'язковою ланкою, механізмом, гвинтом в цьому процесі (взаємодії з іншими особами), то такі відносини можна вважати трудовими. Наявність ознак трудового договору в договорах цивільно- правового характеру є підставою для визнання таких договорів недійсними, оскільки зміст переважає над формою.

 

Таким чином, трудовий і цивільно- правовий договори по різному укладаються, змінюються, розриваються та створюють відмінні один від одного правові наслідки.

Роз'яснення надав: головний державний інспектор з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно- правових актів Владислав Ковтун.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада