1 2 3
На порядку денному актуальні питання сьогодення громади Друкувати Написати листа
Понеділок, 17 липня 2017 13:04

17 липня 2017 року в залі засідань Глобинської міської ради відбулася апаратна нарада  з питань стану та  забезпечення виконання проектів соціально-економічного розвитку громади та діяльності комунального підприємства «Глобинське».

Проводив нараду заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко. Участь в нараді брали начальники відділів міськвиконкому:   розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому Глобинської міської ради Сергій Пономарьов, містобудування, архітектури та капітального будівництва – Інна Кондуфор,    в.о. начальника  організаційного відділу  міськвиконкому Роман Калініченко,  директор КП «Глобинське» Анатолій Шаповал,   в.о. начальника Глобинської міської пожежної охорони Володимир Пінчук, начальник Центру надання адміністративних послуг Глобинської  громади Ольга Гапченко.

В ході проведення наради розглянуто питання щодо реалізації проектів  капітального будівництва об’єктів в громаді згідно планів соціально-економічного розвитку,  організації  роботи з утилізації сміття та побутових відходів від населення, диспетчеризації роботи вуличного освітлення, благоустрою населених пунктів громади та ряд питань, що стосувався організації роботи Центру надання адміністративних послуг Глобинської громади.

Серед об’єктів, які можуть мати перспективне втілення в життя  вже в цьому році є, зокрема,  капітальні ремонти водопроводів, спорудження спортивного майданчика зі штучним покриттям в Глобинській гімназії, капітальний ремонт приміщення райвійськкомату, капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць, ремонти тротуарних доріжок  та інші. Втім, визначаться з першочерговістю проектів капітального будівництва мають міські депутати вже найближчого вівторка.

Чимало уваги було приділено і питанням утилізації сміття та побутових відходів від населення. В планах запуск пілотного проекту  збирання сміття та побутових відходів від населення  в контейнерах. При цьому контейнери, ємкістю від 120 літрів, виготовлені з міцних штучних матеріалів, планується почати використовувати вже в цьому році. При цьому кожне подвір’я може мати окремий контейнер для збору сміття, вміст  якого двічі на місяць буде централізовано забиратися та вивозитись спеціальним автомобілем комунального підприємства. Почати передбачається з жителів вулиці Богдана Хмельницького та прилеглих до неї вулиць  цієї частини міста. Вирішується питання на яких умовах мають бути передані такі контейнери до власників садиб. Можливо, щоб була відповідальність жителів за їх збереження, одна з пропозицій – дольова участь в їх придбанні.

Вже зараз ідуть перемовини із спеціалістами, вивчається передовий досвід міст, де є диспетчерське управління вуличним освітленням. Це має великі перспективи, адже, дає змогу своєчасно виявляти непрацюючі ліхтарі, поломки, економно регулювати освітлення до зміни світлового режиму дня та ночі.

«Ми цікавимся вартістю встановлення диспетчерського управління  вуличним освітленням  в населених пунктах Глобинської громади, - зазначив заступник міського голови Олександр Артюшенко, - ефективністю та надійністю експлуатації обладнання  та тими перевагами, які ми отримаємо в разі його встановлення».

Начальник відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва  міськвиконкому, міський архітектор  Інна Кондуфор повідомила присутнім, що вже зараз їх відділ розпочав видачу містобудівних  умов, перебравши ці функції від відділу архітектури райдержадміністрації. І вже є практика видачі будівельних паспортів та іншої містобудівної документації за зверненнями громадян.

Ряд питань  організації роботи Центру надання адміністративних послуг: від  переліку адміністративних послуг, які  будуть надаватися в міському ЦНАПі,  укомплектування штату та навчання майбутніх працівників були, також, розглянуті на цій нараді.

Під час обговорення проблемних питань, які мають місце в роботі комунального підприємства «Глобинське» були і претензії, щодо незадовільної роботи відділень «Укрпошти» на території громади. На цю проблему звернув увагу присутніх начальник комунального підприємства Анатолій Шаповал. Стосуються вони несвоєчасного надходження на рахунки комунального підприємства коштів сплачених населенням за отримані ними комунальні послуги. Так, жителі своєчасно сплачують комунальні послуги, а кошти і  повідомлення про проведені оплати надходять із запізненням мало не через місяць. А це створює труднощі у зведенні балансових рахунків, спотворює реальний стан із сплатою населенням комунальних послуг.

Разом з тим  Олександр Артюшенко звернув увагу начальника КП «Глобинське» на необхідність вжиття заходів до розчищення тротуарної доріжки, поблизу залізничної зупинки «Черевані»  від заростів дикорослих кущів, які заважають  проходу по доріжці.

Були відмічені і інші заходи які необхідно виконати вже найближчого часу.

alt

alt

alt

Під час проведення апаратної наради



 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада