1 2 3
Сучасні технології формують екологічну безпеку міста Друкувати Написати листа
Середа, 30 серпня 2017 11:00

На днях прийнято в експлуатацію один із важливих об’єктів в Глобинській громаді – каналізаційний напірний колектор та каналізаційну насосну станцію на комунальній каналізаційній системі «Цукрозавод».

Даним заходом вирішена проблема з відведенням каналізаційних стоків від житлового масиву заводської частини міста. А це близько 300 квартир, що розташовані на вулицях   Промисловій, Заводській  та  Вишневій  м. Глобине.

Раніше існуюча система каналізації передбачала збір стоків від багатоквартирних будинків до каналізаційної насосної станції, що розташована  на розі вулиць Героїв Краснодону та Заводської і потім транспортувалась напірним колектором до очисних споруд за межами міста. При цьому наші комунальники здійснюючи експлуатацію каналізаційної системи  змушені були обслуговувати і каналізаційну металеву трубу напірного колектора,  що лежала на поверхні грунту,  довжиною 1,6 км. від КНС до очисних споруд. Взимку від дії низьких температур на каналізаційній трубі, що лежала на поверхні грунту часто виникали пошкодження (аварії), які супроводжувались виливом каналізаційних стоків.

Такий спадок отримало комунальне підприємство міста від колишніх власників цукрозаводу ще на початку 2000-их років. Тож, лише зараз в зв’язку із створенням Глобинської об’єднаної територіальної громади  і появою можливості залучити додаткові фінансові ресурси  у вигляді державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади  вдалося успішно розв’язати цю задавнену проблему.

Роботи на цьому об’єкті було розпочато в кінці 2016 року. Загальна їх вартість склала майже 2 млн. грн. Тендер на проведення будівельних робіт з реконструкції каналізаційного напірного колектору та каналізаційної насосної станції на комунальній каналізаційній системі «Цукрозавод»  виграло ПП «Райагробуд» (директор В.І.Лєднік), яке і здійснило реконструкцію цього об’єкту.

Внаслідок проведеної реконструкції  повністю замінено аварійний сталевий колектор на сучасний полімерний заглиблений в грунт на 1,5 м. з влаштуванням замість застарілої аварійної каналізаційно-насосної станції, яка перебувала в критичному стані і за висновком спеціалістів відновленню,не підлягала, нової  полімерної обладнаної найновішим сучасним технологічним  устаткуванням.

Використання сучасних технологій та обладнання дало змогу встановити  модульну поліетиленову каналізаційну насосну станцію RT2.2/12/40 в комплект якої входять поліетиленовий корпус, два каналізаційних насоси «Foras»  іспанського виробництва,  з ріжучою кромкою та направляючими,   привентер для уловлення твердих часток та інше сучасне високотехнологічне обладнання, яке дає змогу здійснювати  перекачку каналізаційних стоків до очисних споруд    повністю  в автоматичному режимі.

Коментуючи прийняття даного об’єкту в експлуатацію заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко відзначив: «Відбулась значна подія в нашому місті. І хоча тут не було пишних урочистостей з нагоди завершення  будівельних робіт на каналізаційній системі «Цукрозавод»   та від цього важливість цього об’єкту не меншає.

І справа не в тому, що  зазначена  каналізаційно-насосна станція та колектор обладнані найсучаснішим технологічним устаткуванням і  повністю працюють  в автоматичному режиму,  без залучення  обслуговуючого персоналу.  Реконструкція КНС, прокладання  на визначеній глибині в грунті напірних трубопроводів з штучних  надміцних матеріалів  дає тепер змогу не лише забезпечувати заводський мікрорайон міста  надійним відведенням  каналізаційних стоків, але й унеможливлює попадання стічних вод на поверхню по шляху їх транспортування, в тім числі і до водойми Сухого Омельника. А це значно підвищує   рівень екологічної безпеки в нашому місті. А для нас, жителів міста Глобине, питання  безпеки екологічного довкілля в останній час стають  важливими проблемами. Тож, ми відтепер стаємо на шлях їх конкретного та успішного вирішення».

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Різні етапи проведення будівельних робіт з реконструкції каналізаційно-насосної станції та каналізаційного напірного колектору міської каналізаціної системи "Цукрозавод"

alt

Під час проведення приймання реставрованого обєкта - каналізаційно-насосної станції та каналізаційного напірного колектора на каналізаційній системі "Цукрозавод" в експлуатацію





 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада