1 2 3
З думкою про жителів села Друкувати Написати листа
Середа, 13 вересня 2017 14:19

Підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, інфляція ці та інші економічні негаразди спричинили те, що чимало сіл нашого району не мають прямого автобусного сполучення з центром району. Не оминули ці біди і населені пункти Глобинської громади. На початку цього року підприємство-перевізник  «Агентство розвитку міста», яке здійснювало перевезення пасажирів від сіл Старий Хутір, Новомосковське, Кордубанове, Шепелівка та Черевані за міським маршрутом №7  відмовилось від продовження подальших перевезень. При цьому основною аргументацією такого рішення було те, що вони економічно не вигідні – збиткові. Тобто, надто мало громадян користуються послугами таких перевезень.

Але ж залишається проблема, а як бути тим  жителями вказаних сіл, кому конче потрібно дістатися    до міста, до центру громади  в своїх справах: чи то до лікарні, чи до установ,  чи організацій, розміщених в  Глобине?   Саме з такими питання неодноразово зверталися жителі Старого Хутора, Новомосковська та Кордубанове  до керівників Глобинської міської ради під час зустрічей з ними або безпосередньо звертаючись до міської ради.  Для них  найбільш проблемним є  дістатися до центру громади й через те, що   через їх населенні пункти не проходять  транзитні автобуси.

Тож, прагнучи вирішувати проблеми жителів цих та інших населених пунктів громади,  щодо  забезпечення транспортного сполучення з центром громади,   міською  владою придбано 5 нових автобусів. Один з них вже задіяний для  здійснення  руху за міським маршрутом №5, від якого теж відмовились   перевізники,  як такого що є збитковим.

13 вересня 2017 року в приміщенні зали засідань міськради керівники міської громади Станіслав Джусь, Олександр Артюшенко, міський депутат Вікторія Савченко, директор КП «Глобинське» Анатолій Шаповал  та члени  конкурсного комітету по перевезеннях пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Глобинської міської ради  зібралися, щоб розглянути це важливе питання, щодо відновлення автобусного сполучення міста Глобине  з селами Старий Хутір, Кордубанове та  Новомосковське. Враховуючи побажання та прохання сільських жителів було прийнято  рішення про надання тимчасового дозволу КП «Глобинське» на здійснення перевезень пасажирів за міським маршрутом №7.

Такі перевезення будуть здійснюватися двічі на тиждень: у вівторок та п’ятницю. Саме на ці дні тижня жителі  сіл Старий Хутір, Новомосковське та Кордубанове прохали забезпечити можливість добратися до міста Глобине та у зворотному напрямку. Більше того у вівторок автобус за цим маршрутом буде здійснювати і безкоштовне перевезення громадян пільгової категорії.

Затверджено і графік руху по вказаному маршруту. Відправлятиметься автобус з міста Глобине від зупинки «Свято-Михайлівський  храм» о 8-00. Рухатиметься повз  зупинки міста: «Центр», «Залізничний вокзал»,  «Дитсад №4», «Зарічна» до сіл  Кордубанове, Новомосковське, Старий Хутір і в зворотному напрямку. Протяжність маршруту 33,4 км. км., тривалість рейсу 1 година 20 хвилин. При цьому дістатися з міста Глобине до найвіддаленішого села Старий Хутір на маршруті з Глобине  можна буде за  50 хвилин.

Другий рейс автобус буде здійснювати з центру міста Глобине за тим же самим маршрутом о 13 годині. Вартість проїзду 9 грн.  перший рейс  автобуса за маршрутом № 7 має відбутися вже цієї п’ятниці - 15 вересня 2017 року.

Як зауважив заступник міського голови Олександр Артюшенко, він же і голова конкурсного комітету по перевезеннях пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Глобинської міської ради: «це буде пробне тестування цього маршруту, щоб вивчити пасажиропотік, тобто,  потребу в таких перевезеннях, дізнатися якими економічними чинниками необхідно оперувати, щоб забезпечувати його функціонування. КП «Глобинське», яке буде забезпечувати в даний час перевезення пасажирів по міському маршрут №7, здійснюватиме такі перевезення  тимчасово, до проведення конкурсу з визначення перевізника для цього маршруту. Та головне, що ми йдемо на зустріч людям, їх побажанням. Ми намагаємося стирати грані між містом і селом. Щоб жителі нашої громади не почували себе забутими чи  відірваними від «світу»,   через відсутність автобусних сполучень. На черзі  вирішення проблеми автобусного сполучення з центром громади  жителів сіл Бориси, Яроші, Пироги та Опришки. Свої обіцянки забезпечити таке сполучення з центром об’єднаної громади містом Глобине ми виконуємо».

До речі,  напередодні працівники КП «Глобинське» відновили  споруду  зупинки громадського транспорту, провели фарбування та встановили її в с. Новомосковське. Такі побажання  надійшли  від жителів цього села. Адже,  раніше їм доводилося чекати маршрутного автобуса  біля проїзної частини вулиці  і в разі негоди не було де  сховатися. Таким чином доводилося бути і школярам, які чекали свого шкільного автобуса, щоб під’їхати до Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.  Тож,  тепер, із встановленням споруди зупинки громадського  транспорту, для жителів села Новомосковське, яким необхідно буде скористатися  громадським транспортом  створені більш кращі  умови.

alt

alt

Під час засідання конкурсного комітету по перевезеннях пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Глобинської міської ради за участю міського голови Станіслава Джуся

alt

alt

Працівники КП "Глобинське" відновлюють споруду зупинки громадського транспорту для встановлення її в с. Новомосковське


 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада