1 2 3
Здійснено ще один об’єкт муніципальних ініціатив Друкувати Написати листа
Середа, 18 жовтня 2017 12:51

 Для рибалок міста Глобине 18 жовтня 2017 року відбулася очікувана та приємна подія. Свого часу, коли міська рада оголосила конкурс громадських ініціатив   в рамках здійснення   Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади на 2017 рік,  ініціативна група з 26 рибалок,  на чолі з глобинцем Юрієм Компанішином,   виявила намір провести зариблення Мічурінського ставка  річки Сухий Омельник.

При цьому,  за умовами   Програми муніципальної підтримки ініціатив громадян Глобинської міської територіальної громади,    на здійснення цього проекту залучалося  10% від вартості проекту – кошти безпосередньо самих рибалок-ініціаторів проекту  і 90%  - кошти з бюджету міської ради.

 Таким чином,  за кошти міського бюджету в сумі 24750 грн. було придбано 495,5 кг малька риби та 55 кг. на суму 2 750 грн. було придбано за кошти зібрані ініціативною групою  жителів міста. Малюк коропа звичайно та дзеркального, білого амура та товстолоба було придбано в ФОП Петренко в с. Василівка  сусіднього Семенівського району  та доставлено в спеціальній металевій ємкості до місця призначення – пляжу на р.Сухий Омельник.

Тут  вже зарані зібралися  місцеві рибалки-любителі та активісти громадського об’єднання рибалок-любителів нашого міста. Доки чекають під’їзду транспорту, яким мають доставити мальок риби,  точиться некваплива розмова рибалок. Місцевий авторитетний рибалка Володимир Геращенко хвалиться своїми успіхами цьогорічної літньої рибалки: «Я,  дійсно,  в цьому році отримав задоволення. Адже,  піймав більше десятка великих коропів та білих амурів. При цьому,  найбільшого білого амура спіймав за 6 кг, а найменшого коропа за 2,5 кг. Попадались іноді й дебелі карасі, але рідко. На цей рік я вже свій сезон  літньої рибалки закінчив, тож маю намір переглянути ще раз свої  вудки і спінінги та заховати їх до наступного року».

«А мені менш пощастило, - говорить глобинець Олександр Поповичук, - я лише одного разу весною попав на хорошу рибалку на Мічурінському ставку нашої річки та спіймав з десяток великих  карасів. А от, на жаль, ні коропа,  ні білого амура так і не судилося мені цього року виловити».

Нарешті,  під’їхали мікроавтобуси з «цінним» вантажем і рибалки приступили до зарибнення річки.  Окремі екземпляри коропа та білого амура  вже мали чималенькі розміри та саме головне, що,  практично, ввесь мальок риби було доставлено в чудовому стані і він одразу ж,  попавши до водойми,  активно  став її освоювати, махаючи рибалкам на прощання своїми хвостами та плавниками та ховаючись подалі від берега на глибину.

Тож,  можемо констатувати, що здійснено  ще один об’єкт  муніципальних ініціатив, завершено  ще одну добру справу  на користь громади.

alt

Представники міської ради Володимир Бондар, Наталія Калініченко та представники ініціативної групи рибалок-любителів Юрій Компанишин і Валентин Лісовін переглядають документи на придбання малька риб для зарибнення Мічурінського ставка

alt

 alt

alt

alt

alt

 alt

alt

 alt

Під час проведення зарибнення Мічурінського ставка річки Сухий Омельник  в м. Глобине

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада