1 2 3
Асоціація міст України на захисті інтересів місцевих громад Друкувати Написати листа
Четвер, 16 листопада 2017 08:42

14 листопада 2017 року Глобинський міський голова Станіслав Джусь брав участь в роботі Загальних  Зборів Асоціації міст України.  Всього на форум прибуло майже 300 представників органів місцевого самоврядування. Участь в роботі Зборів також брали Прем’єр -Міністр України Володимир  Гройсман,  народні депутати України Оксана Продан, Дмитро Андрієвський, Дмитро Білоцерковець, Юрій Бублик; члени Уряду: Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, Міністр фінансів Олександр Данилюк, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

Розпочалися Загальні Збори з виступу Голови Асоціації міст України міського голови Києва Віталія Кличка. Мер Києва наголосив на важливості розгляду Верховною Радою  України законопроектів необхідних для дальшої розбудови місцевих громад та   закликав присутніх на заході народних депутатів їх підтримати. Адже, стільки вже часу громади з нетерпінням очікують ухвалення низки важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроектів  про муніципальну варту, про паркування, про розпорядження земельними ділянками, про службу в органах місцевого самоврядування та інших.

Більш детально Віталій Кличко зупинився на проекті Державного бюджету на 2018 рік, підкресливши, що у головному фінансовому документі країни край важливо врахувати інтереси місцевого самоврядування.  Він, також, нагадав про обіцянку дану головою Уряду врахувати   пропозиції  Асоціації міст щодо зменшення обсягів вилучення з міст та громад, зняття навантаження з місцевих бюджетів по фінансуванню пільг із надання житлово-комунальних послуг та вирішення питання середньострокових позик та висловив сподівання, що   ці важливі для місцевого самоврядування питання будуть враховані Урядом при доопрацюванні проекту Держбюджету.

У виступах  Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, народного депутата Оксани Продан звучало багато обнадійливих для  представників органів місцевого самоврядування заяв про підтримку процесу децентралізації та розбудову місцевих громад, врахування запитів громад при формуванні Державного бюджету України на 2018 рік.

alt

Міський голова Станіслав Джусь під час проведення Загальних Зборів Асоціації міст України в м. Києві

alt

Виступ очільника Асоціації міст України мера м. Києва  Віталія Кличка 

alt

Під час спілкування в перевах між роботою Загальних Зборів Асоціації  міст України

alt

Один з позитивних моментів участі в роботі Асоціації міст Укроаїни - це те, що в наш  складний час реформ є можливість напряму спілкуватися з очільниками міністерств та відомств нашої держави та отримувати відповіді на актуальні питання сьогодення. Міський голова Станіслав Джусь під час спілкування з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич 

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада