1 2 3
Коли платити не хочеться… Друкувати Написати листа
Понеділок, 06 квітня 2015 14:01

Часто доводиться слухати нарікання на погану роботу комунального підприємства міста Глобине, низьку якість його послуг. При цьому звинувачуючи  підприємство в ненаданні належних послуг, ми іноді навіть не задумуємося, що частинка вини в цьому є якщо і не Вас з нами, то тих кого ми добре знаємо: сусідів, знайомих односельців. А річ в тому, що якість надання послуг залежить від фінансування на ці потреби, і в першу чергу – це своєчасна і повна оплата вартості послуг наданих комунальним підприємством споживачами таких послуг.

Візьмемо,  наприклад,  водопостачання. Стільки скарг іноді доводиться вислухати на адресу комунальників за перебої у водопостачанні, неналежну якість води чи низький тиск в мережі. І по великому рахунку тут є доля істини, адже кому не хочеться якісних послуг, в тому числі і з водопостачання. А чи задумуємось від чого це в першу чергу залежить. Так, не тільки від працівників комунального підприємства, а й від нас з Вами. Від того, як ми своєчасно і порядно виконуємо свої зобов’язання з оплати послуг з водопостачання. І ще одна закономірність часто самими більшими критиканами комунальників є як раз ті, хто сам не бажає своєчасно оплачувати вже отримані послуги.

 

Саме такі  дії горе-користувачів  ставлять комунальне підприємство   перед проблемами не просто розрахуватися за електроенергію, паливно-мастильні матеріали, запасні частини та компоненти водопостачальних систем, затрачені на поточний ремонт та утримання водопроводів, а й на виживання. Адже окрім цього треба оплатити і заробітну плату працівникам Глобинського ККП, провести відрахування по податкам та платежам до держави, в тім  числі і за водокористування. Тож і виходить що тримається комунальне підприємство за рахунок добросовісних платників, які ж до речі своїм коштом утримують і  тих, хто вирішив «економити» на водокористуванні, тобто воду, отриману та доставлену до їх будинків і квартир  затратами Глобинського КПК використали для власних цілей, а платити зась.

Так от  до таких «зась» зараз вирішено  вжити аналогічних їм діях заходів. Ми повинні отримувати належної якості послуги, зокрема і із водопостачання. А для цього треба не лише утримувати наявні водопроводи, а й модернізувати їх із залученням матеріалів, виготовлених по сучасних технологіях, які вже самі по собі здатні забезпечити якість води, а також збільшувати  водопровідну мережу як в місті так і сільській місцевості. Для цього від всіх хто користується водопостачанням вимога одна – своєчасно та в повному розмірі сплачувати за надані послуги. До порушників же вжиття всіх передбачених законом заходів аж до відключення їх від мережі водопостачання та звернення з позовами до суду  про  стягнення наявної  заборгованості. До речі до уваги таких «економщиків»: в разі стягнення заборгованості крім самого боргу доведеться оплатити і вартість судових витрат та послуг судовиконавців, а це змусить оплатити суми які в 1,5 рази і то і більше перевищуватимуть саму заборгованість. То чи ж варто чекати рішення суду?

І наостанок за самих боржників. Наприклад, по селу Шепелівці серед боржників є прізвища його жителів, які займають солідні посади, відзначаються громадською активністю. В м. Глобине теж серед боржників, є люди яких не можна віднести до категорії найбідніших жителів міста, чого варте прізвище відомого глобинського адвоката, колишнього керівника державної установи в місті та інші. Серед боржників і позавідомча квартира Глобинської прокуратури, а знаючи, хто там жив в останній час, стає соромно за такого  теж горе-керівника, який наглядаючи за дотриманням законності в районі в той же час сам поскупився на те щоб оплатити вартість водокористування.

Сьогодні ми не називаємо прізвища тих, хто має заборгованості. Даємо їм шанс погасити власноруч наявну заборгованість, однак вже найближчим часом їх прізвища і про вжиті до них заходи по стягненню заборгованості буде повідомлено додатково.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада