1 2 3
Доленосні рішення Друкувати Написати листа
Середа, 15 квітня 2015 20:13

15 квітня 2015 року відбулася сесія Глобинської міської ради на якій депутати розглянули та прийняли доленосні для громадськості рішення щодо надання згоди на добровільне об’єднання Глобинської територіальної громади з   суміжними територіальними громадами: Жуківською, Опришківською, Пирогівською, Пустовітівською, Обозновською та Пузиковською. Підставами для прийняття такого рішення стали Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та результати проведеного на території населених пунктів Глобинської міської ради громадського обговорення пропозиції щодо ініціювання Глобинським міським головою добровільного об’єднання територіальних громад у зазначеному вище форматі.

Депутати міської ради одноголосно приймають історичне рішення про обєднання з суміжними громадами

Доповідав з цього питання міський голова Станіслав Джусь, який повідомив присутнім, що  основними думками, які були сформовані в ході проведення громадського обговорення були необхідність децентралізації влади, передача владних повноважень на місця, а також доцільність об’єднання, постільки об’єднані (укрупнені)  територіальні громади  матимуть значно більше повноважень, можливостей й реальних шансів на поліпшення якості життя, розвитку інфраструктури за рахунок  формування достатнього бюджету.

Найбільш активними депутатами під час розгляду цього питання були: Шкірко В.М., Демочко О.П., Пінчук В.Г., Джусь О.В.. Депутати одноголосно проголосували за надання згоди на добровільне об’єднання Глобинської територіальної громади з   суміжними територіальними громадами: Жуківською, Опришківською, Пирогівською, Пустовітівською, Обозновською та Пузиковською.

Від прийняття рішення сесією міської ради набирає старт обговорення такого рішення в суміжних територіальних громадах, які запропоновані до об’єднання з Глобинською міською  територіальною громадою. Принцип добровільності об’єднання територіальних громад в даному випадку означає право вибору громад до якого саме майбутнього центру громад приєднатись. Наприклад,  Пирогівська територіальна громада має право вибору приєднання до Глобинської міської чи Градизької селищної територіальних громад, відповідно Жуківська - до Глобинської чи Броварківської, Пустовітівська - Глобинської чи Великокринківської. Тож право вибору за жителями відповідних громад.

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада