1 2 3
Є такий дід, є такий двір Друкувати Написати листа
Четвер, 23 квітня 2015 12:56

Пам’ятаєте пісеньку  популярну ще з 70 років минулого століття:

«Знаю, знаю точно, де мій адресат,

-У будинку, де різьблений палісад».

Мабуть також знають і не тільки місцеві жителі, а хто хоч раз побував в селі Семимогили, де розташовується місцева пам’ятка – подвір’я  діда  Бутрімова Івана Федоровича. А щоб не забували і пам’ятали цю знаменитість завзятий дідок ще й наставляв вздовж свого подвір’я та огороду  понад  дерев’яними огорожами на дерев’яних палицях «знамена» з ганчір’я  різноманітного кольору та  орнаменту.

При цьому дерев’яні огорожі  виходять прямісінько до проїзної частини дороги, що йде повз двір. З іншого боку до асфальтного покриття дороги простягаються зарості кущів та дерев. І ще що обтяжує ситуацію це те, що дорога в цьому місці робить вигин і це створює  кожного разу для водіїв проблему з проїздом цієї ділянки дороги, адже щомиті зустрічні транспортні засоби можуть зіштовхнутися і вчинити дорожньо-транспортну пригоду.  А цією ж дорогою возять  і дітей до школи. Тож і вони теж можуть стати жертвами  транспортної пригоди.

Кожного разу наміри привести до ладу цю ділянку дороги наштовхуються на шалений опір  Івана Бутрімова. В його «послужному» списку і  бійка з колишнім головою місцевого колгоспу, і сутички з  попереднім міським головою та депутатами міської ради. Говорять, що навіть за  вила хватався дідок, відстоюючи  «свою власність».

Але як говорять всьому рано чи пізно повинен бути свій край. Настав і край терпінню місцевих жителів та керівництва міської ради.  Після проведеної розмови з рідними Бугрімова І.Ф. – дружиною та сином Миколою про необхідність усунення порушень благоустрою села та складання  відповідного протоколу, останній став розбирати дерев’яну огорожу  зі сторони  вулиці.  Сам господар так і не з’явився до присутніх , - спочатку переховуючись у будинку, а потім вийшовши на подвір’я,  на віддалі став управлятися по господарству, не реагуючи на прохання підійти до присутніх: міського голови Станіслава Джуся, депутата Ібрагіма Хакімова, працівника міського громадського формування  з  охорони громадського порядку «Муніципальна міліція»   та понятих.

До речі за саме господарство, яке тримає  господар. Декілька голів рогатої худоби, кінь утримуються в напівзруйнованих будівлях, вільно пересуваючись по подвір’ю та в пригороджених до нього дерев’яних загородках. Гній складується прямо біля подвір’я зі сторони вулиці, не лише псуючи естетичний вигляд села але й  порушуючи екологічний стан довкілля. Отримавши запевнення від рідних господаря цього «не пересічного» подвір’я навести лад біля двору на протязі трьох днів, і   міський голова, і   присутні при цьому особи  покинули це місце з тим, щоб  наступного понеділка перевірити стан виконання.

Такі "бутрімовські" огорожі примикають майже до проїзжої частини вулиці

Умови тримання худоби в господарстві та бутрімовські "знамена"

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.

Захисний код
Оновити

Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада