1 2 3
Про людей хороших Друкувати Написати листа
Понеділок, 08 червня 2015 09:29

 

Багато хто дорікає владі в тому,  що вона не може навести порядку в боротьбі із самовільними стихійними звалищами сміття на території  населених пунктів, не своєчасно  вживає заходів до знищення  бур’янів та  заростів кущів, не проявляє належної активності в благоустрої  та багато інших претензій та дорікань.

А є такі, хто сам,  проявляючи ініціативу та жертвуючи особистим  часом  і навіть власними коштами,   змінює навколишній  світ на краще. Такі люди,  як горьківський Данко не просто є прикладом   для наслідування,  вони ведуть за собою  і інших, залучаючи їх до вчинення добрих справ   на користь громади.

 

Недільного дня 7 червня цього року під час проведення  капітального будівництва дорожнього покриття  на  вулиці Героїв Краснодону до міського голови Станіслава Джуся підійшов глобинчанин,  житель вулиці Воровського м. Глобине – Віктор  Поліно, який не приховував свого задоволення, що тепер ця частина вулиці матиме нормальний стан дороги.

Віктор, сам інженер будівельник за фахом,  не просто чудовий спеціаліст, адже він особисто приймав участь в будівництві багатьох господарських та промислових об’єктів в корпорації   «Глобине», а й людина творчої  неспокійної натури. Проживаючи в багатоквартирному будинку - колишньому гуртожитку цукрокомбінату по вулиці Воровського, він не залишився байдужим до того,  що поряд з будинком в якому він проживає  зі сторони вулиці Героїв Краснодону на ділянці від повороту  з вулиці Воровського  тривалий час були зарості кущів та бур’янів, а саме це місце стало використовуватись, не зовсім добросовісними місцевих жителів, як стихійне сміттєзвалище.

Тож не змирившись з таким станом речей, він  самотужки взявся розчищати  цю територію від бур’янів заростів кущів та сміття. Більшість місцевих жителів тільки мовчки спостерігала та гадала настільки хватить терпіння у Віктора. Однак хватило. І не просто хватило, бо тепер,  на місці колишнього пустиря із звалищами сміттям,  засаджені молоді саджанців різноманітних дерев, зокрема є берези та липи. Пройде не багато часу і виростуть і  зашумлять дерева, наповняться співом птахів. І не лише естетичне значення матимуть ці насадження. А й велике екологічне. Адже на жаль наше місто в останній час, через погоню окремих глобинських «нуворишів»  за прибутками,  стало  потерпати від    зовсім неприємних запахів. Тож острівця зелених насаджень в нашому місті - це ті природні фактори, які сприяють очищенню повітря, збагачують його киснем, а отже і сприятимуть здоров’ю оточуючих.

Та й на цім неспокійна натура Віктора Поліна не зупинилась. На розчищеній від заростів та сміття ділянці він змайстрував волейбольну площадку, придбав волейбольну сітку і мало не щодня тепер місцеві жителі збираються не лише, щоб пограти у волейбол, але й поспостерігати за грою своїх  знайомих та рідних, віддати за них свої вболівальницькі симпатії.

Має хист він і до майстрування найрізноманітніших виробів з дерева, гуми, поліетилену, металу, при чому з речей, які б хтось просто викинув, як непотріб, але у вмілих руках Віталія  вони оживають в  екзотичних птиць, звірів, рослини та квіти. Своїми виробами він прикрашає подвір’я багатоквартирного будинку. І дорослі і малеча можуть любуватися  ними та отримувати насолоду від    спілкування з прекрасним.

Побільше б таких людей в нашому місті і селах. І перефразовуючи класика можна було б тоді стверджувати, що якою б чудовою стала  земля наша.

Зелені насадження на місці колишнього пустиря та смітника, насаджені Віктором Поліно

Витвори рук майстра

Заморський птах із використаної автомобільної шини

Є про що поговорити міському голові Станіславу Джусю та глобинчанину Віктору Поліно

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада