1 2 3
Відбулися громадські слухання Друкувати Написати листа
П'ятниця, 12 червня 2015 12:33

 

В майже порожньому залі засідань Глобинської міської ради 12 травня 2-15 року 0 10 годині ранку відбулися громадські слухання по питанню введення в дію запропонованих розмірів  тарифів на послуги з водопостачання,  які надає   комбінат комунальних підприємств м. Глобине.

Не  дивлячись на те, що про цю подію повідомлялось і в районній газеті і на сайті міської ради, жоден житель м. Глобине чи сіл міської ради на слухання не завітав. Хоча ж  питання, які розглядались,  є важливими для кожного, адже в наш час різкого зростання цін та зубожіння переважної більшості громадян України, будь-яке підвищення цін на товари, продукти чи послуги   має свій негативний резонанс в суспільстві. Однак чи то глобинчани залишились з якихось причин байдужі, чи можливо домашні  літні турботи  далися взнаки, та  на слухання, хоча їх і навмисне призначили на п’ятницю, вважаючи, що цього дня  частина жителів міста обов’язково завітає на ринок, а отже може з’являться і  на слуханнях, -   прийшли тільки ті хто був зацікавлений у вирішенні цього питання, або хто за  посадами відповідає за цю ділянку роботу. Хіба, що можемо відмітити заступника голови Глобинської районної державної адміністрації Молодчина Володимира Петровича, який з’явившись на ці слухання, перед їх початком, заявив, що прийшов він як звичайний житель міста, а не посадова особа.

 

Проводив громадські слухання заступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко, який надав слово для обґрунтування запропонованих розмірів тарифів на послуги з водопостачання  головному економісту комунального підприємства Світлані Рибалко.

В своєму виступі перед присутніми Світлана Миколаївна вказала, що останнього разу тарифи змінювались в 2012 році. З тих пройшло майже три роки. А за це час на жаль економічне становище в державі в зв’язку із різким зростанням цін на енергоносії погіршилось. Зараз  комунальне підприємство виживає тільки завдячуючи тому, що отримує дотації на покриття збитковості від надання послуг з водопостачання від міської ради. Однак  такі витрати є надзвичайно великі. За підрахунками на 2015 рік необхідно з міського бюджету виділяти до 800 тисяч гривень. Тому є нагальна необхідність вирішити питання підняття цін  на водопостачання. До речі, в сусідньому нам Градизьку,   тарифи на водопостачання були збільшені ще в жовтні 2014 року.   Навіть та ціна 1 метру кубічного води, яка пропонується  зараз, а це – 6,68 грн., не покриває навіть собівартості наданих послуг,  не говорячи вже за їх рентабельність. Таким чином пропонується підняти вартість  послуг з водопостачання для населення  на 63%.

В той же час як відзначалося, що  і таке підняття вартості тарифів з водопостачання потребує теж надання дотацій з міського бюджету, так як повністю не перекриває витратних затрат.

Необхідність підвищення тарифів  з водопостачання підтримав у своєму виступі і директор комунального підприємства м. Глобине – Володимир Карабут, який відмітив, що необхідно донести жителям міста та сіл  міської  ради, що такий захід є вимушеною необхідністю. В той же час звернув увагу на необхідність проведення модернізації водопровідного господарства, що надасть змогу доставляти споживачам  своєчасно якісну воду.

Заступник голови Глобинської  райдержадміністрації  Володимир Петрович звернув увагу, щоб за рахунок комунального підприємства  централізовано проводились повірка лічильників з обліку кількості води  в приватних квартирах та садибах,щоб хоч на цьому громадяни могли економити свої кошти.    Тим більше, що такі зміни законодавчо внесені, а отже є підстави їх проводити за рахунок комунального підприємства.

Підсумовуючи громадські слухання Олександр Артюшенко зауважив, що Глобинською міською радою приділяється належна увагу розвитку та модернізації з урахуванням сучасних енергозберігаючих та якісних технологій  водопровідного комунального господарства  на території Глобинської міської ради. Так на ці цілі передбаченого 1 млн. 200 грн.. Це і капітальні ремонти водогонів, і заміна енергоспоживаючих   насосів на  більш сучасні та  менш енергозатратні. На території  авіа містечка в м. Глобине взагалі проходе технічне випробування    найсучасніше обладнання по добуванні води з надр без її накопичення в водонапірній вежі. Тобто воно має стати менш  затратним по будівництву і має бути більш  ефективнішим в наданні якісної води  для потреб споживачів. Потребують свого ремонту старі  водопровідні системи в м. Глобине, де ще використовуються чавунні труби, що підвищує вміст заліза в воді, яка надходить до споживачів. Є нагальна необхідність в заміні таких водопроводів по вулицях Кірова та Леніна в м. Глобине які вже розпочато. Однак назріла і необхідність з метою забезпечення безперебійного надання послуг з водопостачання розглянути і питання підвищення тарифів на послуги з водопостачання.

Враховуючи результати громадського слухання вирішено за доцільне винести питання про підвищення розмірів тарифів по водопостачанню для розгляду на сесії депутатів міської ради.

Під час проведення громадських слухань

Виступ про обгрунтування необхідності підняття розмірів тарифів з водопостачання головного економіста Глобинського ККП - Світлани Рибалко

 

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада