1 2 3
Зустріч в Жуках Друкувати Написати листа
Середа, 15 липня 2015 15:35

15.07.2015 року  в обідню пору в Жуківському клубу стали збиратися  місцеві жителі щоб обговорити проекти рішень підготовлених спільною робочою групою щодо добровільного об’єднання територіальних громад.  Для участі  в цій зустрічі був запрошений і  Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Не байдужі та громадсько-активні люди села полишили всі свої нагальні справи, а літньої пори їх у селян чимало, адже і літній день,  як весняний – рік годує: пора збору врожаїв фруктів, овочів, їх консервації та пробки, догляду за огородами, домашньою птицею та худобою, заготівлею сіна. Та все ж полишивши всі свої справи жуків чани вирішили ще раз послухати питання, які турбують їх, адже зараз з проведенням  адміністративно-територіальної реформи фактично вирішується не лише їх доля а й доля наступних поколінь. Тож і в ході вже проведення зустрічі жуківчани продовжували підходити до зали   сільського клубу. Організувала цю зустріч жителів села в.о. Жуківського сільського голови Марія Терещенко. Не змогли залишитись осторонь цієї події в їх селі і сільські депутати: Юлія Клімова (головний бухгалтер Жуківської сільської ради), Тетяна Розсуковська (продавчиня місцевого магазину «Мрія») та Василь Філоненко (агроном аграрного підприємства «Лан-Агро»), які теж прибули до сільського клубу та взяли участь в цій зустрічі.

Глобинський міський голова Станіслав Джусь ще раз ознайом присутніх із змістом проектів рішень спільної робочої комісії щодо добровільного об’єднання територіальних громад (напередодні всі жителі села разом з поштою отримали примірник «Інформаційного бюлетеня», де були видрукувано проекти вказаних рішень) та роз’яснив окремі моменти плану організаційних заходів щодо добровільного об'єднання територіальних громад.

Під час зустрічі з обговорення  від присутніх в залі надійшло чимало запитань. Так, депутата Василя Філоненка цікавило, як  довго може тривати процес об’єднання громад  і чи встигнуть провести таке об’єднання до старту виборчої компанії  з виборів в місцеві органи самоврядування. Відповідаючи на це запитання  Глобинський міський голова пояснив процедуру проходження  об’єднання громад  та  вказав, що поки що ті громади, які мають намір об’єднатися в Глобинську міську територіальну громаду йдуть в районі в авангарді такого процесу і мають всі шанси завершити таке об’єднання, щоб перші вибори в об’єднаній громаді пройшли вже в жовтні цього року.

Цього ж депутата хвилювали і питання організації роботи міського ринку в заводській частині Глобине, де селяни,  в тому числі і жуківчани,  мають можливість збувати сільськогосподарську продукцію вирощену або ж  отриману зі свого домашнього господарства чи огороду. Станіслав Джусь повідомив, що зараз проводиться  підведення води до міського ринку та будівництво громадського туалету, вирішується питання будівництва критих  ринкових навісів для розміщення там рядів з овочевою, фруктовою,  молочною та іншою тваринницькою продукцією  вирощеною в присадибних господарствах.

Присутні звертали увагу на необхідність під час проведення об’єднання інвентаризації майна та землі, що перебувають у власності громад.

Жительку села, пенсіонерку Ольгу Пшінник хвилювало питання роботи правоохоронних органів та бездіяльності на її думку   органів місцевої  та районної  влади з контролю за їх діяльністю. Так, глобинська  міліція,  вважає вона,  взагалі не  працює, не реагує на звернення та не приймає заходів до боротьби з крадіжками в приватному секторі. Відповідаючи на її запитання міський голова Станіслав Джусь пояснив, що міліція не  входить до структури органів місцевої чи районної влади, а отже і важелі впливу на її діяльність мінімальні. Виходами з такого становища на державному рівні є та реформа яку обіцяють провести стосовно міліції, а з іншого боку – створення муніципальної варти, яка б підпорядковувалась громаді та займалася питаннями охорони громадського порядку.

В цілому зустріч пройшла виважено, присутні мали змогу почути одне одного, висловитись та обмінятися думками.  Всі були одностайні в тому,  що об’єднуватись необхідно,  так як  це є надія змін на краще. Присутні також підтримали проекти рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад та план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Під час виступу Глобинського міського голови Станіслава Джуся з розясненнями проектів рішень спільної робочої комісії щодо добровільного обєднання громад

 

І по закінченню зустрічі окремі жителі села Жуки підходили до Глобинського міського голови, щоб зясувати окремі питання стосовно добровільного обєднання територіальних громад

 
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:

Додати коментар

Правила додавання коментарів

Шановні користувачі нашого сайту, переконливо просимо ознайомитись з правилами додавання коментарів.

Мови нашого сайту - українська та російська. Звертайте увагу на правопис. Використання трансліту (написання українських, російських слів символами латиниці) при написанні повідомлень допускається тільки в крайніх випадках. Правка коментарів, які відповідають правилам сайту, не проводиться.

В коментарях категорично заборонено:

1. лайки, нецензурні вирази;
2. порушень законів Конституції України, некоректних висловів щодо державних символів;
3. ознак ксенофобії та релігійної ворожнечі;
4. реклами, спаму, флуду тощо.
5. особиста образа.
6. поширення недостовірної інформації (коментар буде видалений до моменту надання доказів!)

Всі коментарі, що порушують правила, будуть видалені з посиланням на відповідний пункт правил!
Дякуємо за порозуміння.


Захисний код
Оновити



Пошук по сайту

Фотогалерея

Глобинська міська рада